Hyppää sisältöön

Sukuselvitysmuotoisen virkatodistusten tilaukset ovat ruuhkautuneet. Toimitusajat vaihtelevat seurakuntien ja keskusrekisterien työtilanteen mukaan. Toimitusajat saattavat olla useita viikkoja. Tarkempia tietoja toimitusajoista on seurakuntien ja keskusrekisterien verkkosivuilla.

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus on asiakirja, jolla luovutetaan tietyn henkilön tietoja Suomen evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsenyyden ajalta. Tiedot perustuvat kirkonkirjoissa oleviin tietoihin. Virkatodistuksen antaminen edellyttää aina hyväksyttyä käyttötarkoitusta. Virkatodistuksen tietosisältö on sidottu käyttötarkoitukseen.

Virkatodistus itsestäni (ns. elää-todistus) sisältää vähintään seuraavat tiedot: henkilötiedot, kotikunta, siviilisääty ja seurakunta. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus vainajasta on virkatodistus, jolla todistetaan vainajan perilliset ja tarvittavat muuttotiedot. Sukuselvityksiä tarvitaan muun muassa perunkirjoituksissa, kiinteistökaupoissa ja lainhuudatuksissa. 

Sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus. Jos haluat tilata virkatodistuksen sukututkimusta varten, ota yhteyttä seurakuntaan tai seurakunnan keskusrekisteriin. Tietoa sukututkimuksesta

Siirry tilaa virkatodistus -asiointipalveluun

Tästä palvelusta voit tilata

  • Virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistus), jos olet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnan jäsen. Mikäli et ole jäsen, ole yhteydessä Digi- ja väestötietovirastoon (linkki avautuu uuteen välilehteen)
  • Sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta. Jos vainajan viimeinen seurakunta kuuluu valtakunnallisesti sukuselvityksiä tekevään keskusrekisteriin, todistukset toimitetaan koko jäsenyyden ajalta kyseisestä keskusrekisteristä.
  • Jos olet yksityishenkilö. Yritysasiakkaana ota yhteyttä suoraan seurakuntaan tai keskusrekisteriin. Yhteystiedot (linkki avautuu uuteen välilehteen)
  • Todistuksen tilaaminen edellyttää aina hyväksyttyä käyttötarkoitusta esim. perunkirjoitus. HUOM! Sukututkimustilauksia ei voi tehdä tässä palvelussa. Mikä on sukututkimus? (linkki avautuu uuteen välilehteen).
  • Jos tilaat sukuselvityksen vainajasta, tarvitset hänen henkilötunnuksensa tai syntymäaikansa sekä kotikuntatietoja.
  • Voit tilata virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistuksen) joko suomeksi tai ruotsiksi. Sukuselvityksen vainajasta voit tilata suomeksi tai ruotsiksi. Kielen määrittää se, onko seurakunnan virallinen kieli suomi vai ruotsi. Jos seurakunta on kaksikielinen, todistuksen voi saada molemmilla kielillä. Jos tarvitset virkatodistuksen jollain muulla kielellä, ole yhteydessä seurakuntaan. Katso yhteystiedot seurakunnan verkkosivuilta.

Virkatodistuksen voi tilata myös ottamalla yhteyttä seurakuntaan tai seurakunnan keskusrekisteriin. Katso yhteystiedot seurakunnan verkkosivuilta.

Toimitusajat

Sukuselvitysmuotoisen virkatodistusten tilaukset ovat ruuhkautuneet. Toimitusajat vaihtelevat seurakuntien ja keskusrekisterien työtilanteen mukaan. Toimitusajat saattavat olla useita viikkoja. Tarkempia tietoja toimitusajoista on seurakuntien ja keskusrekisterien verkkosivuilla.

Tutustu hinnastoon