Kaikki tiedotteet

20.6.2024

Kirkon keskusteluapu tarjoaa lämminhenkistä tukea ja kuuntelua myös kesällä

Kirkon keskusteluapu on tavoitettavissa tänäkin vuonna koko kesän. Voit soittaa, chatata, kirjoittaa nettipäivystäjille tai lähettää kirjepostia. Kirkon keskusteluapuun voi ottaa yhteyttä, kun jokin asia painaa mieltä. Viime aikoina yleisimpiä keskustelunaiheita ovat olleet ihmissuhteiden ongelmat, henkilökohtainen hyvinvointi ja arjen haasteet. 

Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin päivystää joka ilta klo 18−24 ja Palveleva chat päivystää maanantaista perjantaihin klo 16−20. Palvelevaan nettiin voit kirjoitella milloin vain haluat.  

Kirkkohallituksen sielunhoidon asiantuntija Petri Patronen taustoittaa kirkon keskusteluavun toiminta-ajatusta ja rohkaisee ottamaan yhteyttä eri kanavissa matalalla kynnyksellä: ”Jokainen meistä kohtaa elämässään hetkiä, jolloin tuntee olevansa yksin vastoinkäymisten keskellä. Kuitenkaan kenenkään ei ole tarkoitus selvitä yksin. Kirkon keskusteluapu on olemassa juuri siksi, ettei kukaan jäisi yksin hätänsä kanssa. Missä ikinä oletkin ja kuka ikinä oletkin, sinua varten on aina joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Siksi Kirkon keskusteluapu on perustettu – jotta kukaan ei jäisi yksin.”  

Päivystäjät ovat kirkon koulutettuja vapaaehtoisia tai työntekijöitä eri puolilla Suomea. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä. Yhteyttä ottaaksesi sinulla ei tarvitse olla akuuttia hätää, vaan voit hyvin ottaa yhteyttä myös silloin, kun vain tarvitset jonkun jolle puhua.   

Kirkon keskusteluapu viettää tänä vuonna 60-vuotissyntymäpäiviään.  

Lisätiedot:  
Kirkon keskusteluapu 
Petri Patronen, Kirkkohallitus, petri.patronen@evl.fi p. 040 484 2622 

Takaisin sivun alkuun