Hyppää sisältöön
Mies solmii kravattia, taustalla nainen ja punainen kukka.

Perhejuhlat

Elämän kaikissa vaiheissa

Kirkko, oma seurakuntasi, on läsnä paitsi arjessa, myös elämän suurissa ja tärkeissä hetkissä kasteesta hautajaisiin.

Aluehallintovirastojen 22.9.2020 antamien päätösten mukaisesti lokakuussa saa järjestää myös yli 50 hengen tilaisuuksia, kun niiden turvallisuus varmistetaan. 

Yli 50 ihmisen kokoontumisissa edellytetään hygienia- ja turvaväliohjeiden noudattamista. Erityisjärjestelyt kuten turvavälit eivät ole pakollisia alle 50 hengen tilaisuuksissa. Suositus kuitenkin on, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. 

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä, ei seurakunnalla. Samoin vastuu kodissa tai muussa yksityistilassa toteutettavasta kirkollisesta toimituksesta on tilaisuuden järjestäjällä. Viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.