Kaikki tiedotteet

23.5.2024

Kirkon mediasäätiö myönsi 100 000 euroa ohjelmantekijöille – kärkiteemoina lapset, nuoret, perhe ja uskonkysymykset

Kirkon mediasäätiö on myöntänyt tukea 19 ohjelmahankkeeseen yhteensä 104 000 euron arvosta. Kaksi kertaa vuodessa tukia jakava säätiö sai kevään hakuun kaiken kaikkiaan 110 hakemusta.  

Kevään hakukierroksella nousivat teemoina erityisesti nuoruus, vanhemmuus ja perhe, uskonkysymykset ja hengellisyys, sota ja rauha, yksilölliset selviytymistarinat ja elämänkulut sekä osallisuus ja monimuotoisuus. 

Empire Picturesin lastenohjelmasarja Les Copains – Kaverit sai 10 000 € tuotantotukea. Kyseessä on suomalaisille ja senegalilaisille lapsille suunnattu animaatiosarja, joka kertoo kännykkäkirjeenvaihdosta suomalaisen Orava-tytön ja senegalilaisen Chacal-pojan välillä. 

Zone2 Picturesin dokumentaarinen elokuva AMIS sai puolestaan 7000 euroa tuotantotukea. Elokuva kertoo lapsenkasvoisista duunareista, ammattikoulusta, työstä, kasvatuksesta ja esittää samalla kollektiivisen kasvutarinan.  

Illumen dokumenttielokuva Catlyn – ohjastamisen taito sai tuotantotukea 5000 euroa. Hiljaisen Catlynin elämä mullistuu, kun hän alkaa kilpailla Poro Cupissa. Se on maailma, joka kasvavan ihmisen on otettava haltuun samaan aikaan kun hän kasvaa kohti aikuisuutta.  

Luterilaisen kulttuurisäätiön Ristinmies ja minä – Nasaretin Mestarin tarina dokumenttisarja sai nyt kolmannen ja viimeisen osan tuotantotukea, 20 000 euroa.  

Tukea saivat myös muun muassa kaksi fiktiivistä pitkää elokuvaa. Tekele productionsin Sommaren är kort sai tuotantotukea 8000 euroa. Elokuva sijoittuu Nauvoon ja käsittelee komediallisesti mutta syvällisesti perheyhteyttä ja perheenä olemista. Juho-Pekka Tanskasen Beatan kevät puolestaan sai käsikirjoitustukea 1500 euroa. Elokuva kertoo anteeksiannosta ja ihmeen mahdollisuudesta tämän päivän maailmassa. 

Tukea raamattukurssille, podcasteille ja lasten- ja nuortenelokuvafestivaalille 

Suomen Pipliaseuran sovellus- ja selainpohjainen Raamattukurssi sai 10 000 euron tuen. Kurssin tavoitteena on syventää osallistujan suhdetta Raamattuun, mikä mahdollistaa Raamatun tekstien tiedollisen ymmärtämisen lisäksi soveltamisen ja tekstien luovan käyttämisen.  

Myös nuorille sekä millenniaaleille suunnattuja podcasteja ja audiosarjoja tuettiin tällä kierroksella. Näitä olivat Kristiina Markkasen Maailmanparantajan käsikirja, Laura Palanteen Millenniaalin pyhimykset – uskoa etsimässä sekä Ville Kormilaisen ja Visa Viljamaan Mitä helvettiä.  

Kirkon mediasäätiö päätti poikkeuksellisesti tukea tällä kierroksella myös elokuvafestivaalia. Lapsille ja perheille suunnattu Oulun 43. kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvafestivaali sai tukea 10 000 euroa. Tällä säätiö pyrkii omalta osaltaan turvaamaan perinteikkään festivaalin jatkuvuutta taitekohdassa, jossa se järjestelee rahoitustaan uudelleen. 

Kaikki kevään 2024 tukipäätökset 

Lisätietoja: Anna Patronen, asiainhoitaja, Kirkon mediasäätiö  p. 050 4723 031, kirkonmediasaatio@evl.fi 

Liite: kuvituskuva. Vanilla Bear Films/Unsplash

Takaisin sivun alkuun