Kaikki tiedotteet

18.4.2024

Kirkkohallitus kumppaniksi Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -ohjelmaan

Kirkkohallitus on lähtenyt kumppaniksi Olympiakomitean käynnistämään Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -ohjelmaan, joka pyrkii muuttamaan Suomessa asuvien ihmisten asenteita ja tapakulttuuria liittyen fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen toimintakykyyn. Kaikkiaan ohjelmassa on jo yli sata toimijaa.

Käytännössä kumppanuus tarkoittaa sitä, että Kirkkohallitus kannustaa työntekijöitään sekä kirkon muita työntekijöitä entistä liikkuvampaan elämäntapaan:

  • Kirkkohallituksen toiminnallinen osasto ja Kirkon työmarkkinalaitos kannustavat kirkon työntekijöitä lisäämään päivään hyötyliikuntaa ja rohkaisevat toimijoitaan liikkuvampaan työarkeen.
  • Kirkkohallituksen kokouksia ja tapaamisia muutetaan mahdollisuuksien mukaan liikkuvimmiksi esimerkiksi järjestämällä kävelykokouksia ja taukojumppaa. Työntekijöille järjestetään kerran vuodessa mahdollisuus osallistua johonkin liikuntahaasteeseen.
  • Kirkkohallitus kannustaa seurakuntia lähtemään ohjelmaan mukaan ja tekemään konkreettisia lupauksia hyvinvoinnin edistämiseksi.
  • Kirkkohallitus viestii ohjelmasta seurakunnille, ja kirkon sosiaalisen median postauksissa näkyvät aihetta käsitellessä tunnisteet #LupausSuomelle ja/tai #LöftetillFinland.

Lisäksi Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön verkosto ja Liikkuva seurakunta Liikunta-agentteineen sitoutuvat konseptin esillä pitämiseen yhdessä Lasten ja nuorten keskuksen kanssa. 

Kuva: Seurakuntien liikunta-agentteja. Kuvan on ottanut Satu Rathgeber.

Lisätietoja: Ville Kämäräinen, asiantuntija, Kirkkohallitus ville.kamarainen@evl.fi, 040 354 7072

Takaisin sivun alkuun