Hyppää sisältöön

Kirkkopalvelut

Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten järjestöjen ja toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Se rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, kouluttaa, valmentaa ja toimii hyvinvoinnin puolesta. Kirkkopalvelujen keskeiset toimialat ovat seurakuntien ja kirkollisten järjestöjen palvelu, diakonia, koulutus- ja kustannustoiminta. Kirkkopalvelut organisoi Yhteisvastuukeräyksen, Kotimaanapu-hyvätekeväisyyspalvelun sekä Vapaaehtoistyö.fi-palvelun, järjestää Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa sekä tuottaa diakonisia hyvinvointi- ja sosiaalipalveluja. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys.

Kirkkopalvelujen toimintaa ohjaavat arvot usko, toivo ja rakkaus sekä avara kansankirkollisuus, rohkea yhteiskuntavastuu ja palveleva lähimmäisenrakkaus. Kirkkopalvelujen yhteistyökumppaneita ovat seurakunnat, kirkolliset järjestöt, hiippakunnat, Kirkkohallitus, Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja Seurakuntaopisto sekä julkishallinnon opetus-, sosiaali- työvoima-alan sektorit.

Kirkkopalvelujen jäseninä on 340 seurakuntaa, 63 järjestöä ja 22 opintojärjestöä (2016). Kirkkopalvelut-Kotimaan yhteensä noin 460 työntekijää toimivat pääosin Helsingissä, Pieksämäellä, Järvenpäässä ja Ruokolahdella. Liikevaihto oli vuonna 2015 oli noin 50 miljoonaa euroa.

Kirkkopalvelut ry syntyi vuonna 2001, kun kaksi historiallisesti merkittävää kristillistä järjestöä, Suomen Kirkon Seurakuntatoiminnan Keskusliitto - SKSK ja Suomen Kirkon Sisälähetysseura, yhdistyivät.