Hyppää sisältöön

Talousapua ja -neuvontaa

Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Talousongelmissa on hyvä olla ensin yhteydessä kunnan sosiaalitoimistoon tai velkaneuvojaan.

Seurakunnan diakoniatyön tavoitteena on, että taloudellinen avustus auttaa akuutin hätätilanteen yli. Diakoniatyön antama neuvonta ja muu tuki voi olla myös pitkäkestoista.

Diakoniatyö auttaa, vaikka et olisi kristitty tai kuuluisi kirkkoon. Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi. Keskustelua varten on hyvä varata tapaamisaika.

Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi auttaa sinua löytämään asiantuntevaa apua esimerkiksi velkaneuvojalta. Hän voi auttaa lomakkeiden täyttämisessä ja yhteydenpidossa velkojiin ja sosiaalitoimeen. Hän voi myös tulla mukaasi neuvottelemaan ratkaisuja ongelmiin.

Lisätietoa oman alueesi avustuksista saat paikallisen seurakuntasi verkkosivuilta, seurakuntalehdestä tai soittamalla suoraan kirkkoherranvirastoon tai diakoniatyöntekijälle.

Ruoka-apua

Useat seurakunnat järjestävät omissa tiloissaan säännöllisesti työttömien ruokailuja, joissa voi ostaa lounaan edullisesti. Osassa seurakuntia järjestetään ruuanjakotilaisuuksia, osassa ruokapaketit toimitetaan pyydettäessä kotiin.

Useissa seurakunnissa järjestetään kaikille avoimia yhteisen pöydän ruokailuja, aamiaistapaamisia ja kahvihetkiä, joista osa on maksuttomia ja osa edullisia. Niiden kautta vähennetään myös kauppojen ja ravintoloiden ym. ruoka-hävikkiä ja kokataan, tutustutaan uusiin ihmisiin ja seurustellaan yhdessä. Lisätietoa löytyy seurakuntien verkkosivuilta