Hyppää sisältöön

Talousapua ja -neuvontaa

Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Talousongelmissa on hyvä ottaa aina ensin yhteyttä kunnan sosiaalitoimistoon tai velkaneuvojaan.

Seurakunnan diakoniatyön tavoitteena on, että taloudellinen avustus auttaa akuutin hätätilanteen yli. Diakoniatyön antama neuvonta ja keskustelutuki voi olla myös pitkäkestoista.

Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi. Keskustelua varten on hyvä varata tapaamisaika. Diakoniassa autetaan ihmisiä erottelematta ja kyselemättä kirkon jäsenyyttä tai uskontokuntaa.

Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi auttaa sinua löytämään asiantuntevaa apua esimerkiksi velkaneuvojalta. Hän voi auttaa lomakkeiden täyttämisessä ja yhteydenpidossa velkojiin ja sosiaalitoimeen. Hän voi myös tarvittaessa tulla mukaasi neuvottelemaan muiden tahojen kanssa.

Lisätietoa oman alueesi avustuksista saat paikallisen seurakuntasi verkkosivuilta, seurakuntalehdestä tai soittamalla suoraan kirkkoherranvirastoon tai diakoniatyöntekijälle.

Ruoka-apua

Useissa seurakunnissa järjestetään kaikille avoimia yhteisen pöydän ruokailuja, aamiaistapaamisia ja kahvihetkiä, joista osa on maksuttomia ja osa edullisia. Niiden kautta vähennetään myös kauppojen ja ravintoloiden ym. ruoka-hävikkiä ja kokataan, tutustutaan uusiin ihmisiin ja seurustellaan yhdessä.

Osassa seurakuntia järjestetään lisäksi elintarvikejakotilaisuuksia, osassa ruokapaketit toimitetaan pyydettäessä kotiin.

Lisätietoa näistä toiminnoista löytyy seurakuntien verkkosivuilta