Hyppää sisältöön

Miljöutbildning för kökspersonalen

Det finns ett stort utbud av miljöutbildning för kökspersonal. Miljöutbildning kan också ordnas i samarbete med till exempel Marthorna, läroinrättningar i livsmedelsbranschen, medborgarinstitut eller andra församlingar.

Några exempel på utbildningar är

  • miljökunskap 
  • vegetarisk matlagning 
  • upphandlingskompetens 
  • klimatvänlig matutbildning 
  • återvinning och avfallshantering 
  • energieffektivt arbetssätt (till exempel när det lönar sig att koppla på diskmaskiner eller kyl- och värmeutrustning på serveringslinjerna, effektiv användning av värmeutrustning och hur man utnyttjar eftervärme).

Åtgärd

Församlingen skickar sin kökspersonal på miljöutbildning. 

Poäng: 1 poäng/kurs/person, högst 5 poäng. 

Mer information

YmpäristöosaavaÖppna länk i ny flik

Klimatvänliga vegetariska receptÖppna länk i ny flik