Ansvarsfullt producerad fisk
När odlad fisk används gäller det att tänka på miljökonsekvenserna. Fiskbestånden ska vara livskraftiga och fisket eller odlingen får inte orsaka betydande miljöskador.
Metoder:
- Köpa MSC- och ASC-märkt fisk.
- Använda produkter som förädlats av insjöfisk och mindre populära fiskarter från livskraftiga bestånd.
- Ordna undervisning i fiskekunskap nära vattnet på olika läger för att öka församlingsmedlemmarnas kunskap och medvetenhet.
- Använda inhemskt lokalt fångad fisk (enligt rekommendationerna i WWF:s fiskguide).
Åtgärd
Församlingen tar hänsyn till de ansvarsfulla aspekterna vid inköp av fisk.
Poäng:
- Församlingen iakttar rekommendationerna i WWF:s fiskguide, 3 poäng.
- Församlingen köper endast MSC- och ASC-märkt fisk, 1 poäng.
- Församlingens evenemang omfattar fiske- och fiskhanteringshandledning, 1 poäng.
- Totalt högst 5 poäng.
Mer information
WWF:s fiskguideÖppna länk i ny flik