YouTube-video
Maa&taivas pureutuu kirkon ja yhteiskunnan isoihin kysymyksiin
maa ja taivas -logo

Maa & taivas on uusi podcast-sarja, jossa kevään aikana käsitellään kahdeksaa kirkkoa ja yhteiskuntaa koskettavaa aihetta.

Ohjelma-aiheet liittyvät ensi marraskuun seurakuntavaalien teemoihin: Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, uudistuu ja on lähellä.

Sivustolla on jo kuultavana ohjelmat kuolemasta, ilmastonmuutoksesta, uskosta ja rakkaudesta. Ohjelmaa luotsaa toimittaja Reetta Räty.

Maa&taivas
Sana sinulle -hartaus
iida glumoffin kuva ja lainausteksti hartaudesta
"Joskus elämässä joutuu opettelemaan tien uuteen paikkaan." Lue Iida Glumoffin Sana sinulle -hartaus.
Sana sinulle
Horisontti: Miksi vammaisten ääni on vaiennettu?
Horisontti-ohjelmassa vieraina Amu Urhonen, Riitta Kuusi , Antti Björklund

Väestöstä noin kymmenen prosenttia on vammaisia. Miksi vammaisille on edelleen tilaa vain hyväntekeväisyys- ja avustustyön kohteina, ei täysivaltaisina kansalaisina? Ovatko kirkossa esteinä rappusten lisäksi myös asenteet? Mitä on vammaisuuden teologia?

Keskustelemassa ovat teologian maisteri, vammaisaktivisti Amu Urhonen, teologian maisteri Antti Björklund sekä asiantuntija, rovasti Riitta Kuusi. Toimittajina Anna Patronen ja Samuli Suonpää.

Yle radio 1 Horisontti, su 22.4. klo 12.05, kuunneltavissa myös Yle Areenassa

Horisontti Yle Areenassa
Kirkon tulevaisuuteen voi vaikuttaa - asetu ehdolle seurakuntavaaleissa
vaalibanneri #minunkirkkoni

Ensi marraskuun vaaleissa seurakuntiin valitaan uudet luottamushenkilöt neljälle tulevalle vuodelle. He vaikuttavat osaltaan siihen, millainen on kirkon tulevaisuus. Ehdokkaaksi voi ryhtyä valitsijayhdistysten kautta.

Vaalit käydään teemalla Minun kirkkoni, #minunkirkkoni. 

Seurakuntavaalit ovat valtakunnalliset vaalit, jossa jo 16-vuotiaat saavat äänestää.

Seurakuntavaalit 2018
Pisara-hartaus
Niilo Rantala

Kutsumustaan pitää kuunnella. Ja epäillä. Pisara-hartaudessa opiskelija, muusikko Niilo Rantala. Raamatunkohta Jes. 30:21.

Pisara 21.4. Yle TV1 kello 15.05. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Pisara Yle Areenassa
Avioliiton esteiden tutkinta onnistuu nyt verkossa
Kukkaketo ja teksti avioliiton esteiden tutkinta

Kirkko on avannut asiointipalvelun, jossa voi hoitaa avioliiton esteiden tutkinnan sähköisesti. Palvelu on tarkoitettu kaikille pareille, jotka haluavat saada vireille avioliiton esteiden tutkinnan. 

Avioliiton esteiden tutkinta on mahdollista hoitaa myös asioimalla seurakunnassa tai lähettämällä pyynnön esteiden tutkinnasta postitse.

Siirry palveluun
Sisällissodan yhteistä muistopäivää vietetään 20.5. Turussa
Turun tuomiokirkon sisäkuva

Arkkipiispa Kari Mäkinen isännöi Sisällissodan yhteistä muistopäivää sunnuntaina 20.5. Turussa. Toukokuun kolmas sunnuntai on kaatuneiden muistopäivä, jolloin kirkko haluaa antaa tilan yhteiselle muistamiselle.

”Nyt sata vuotta sisällissodan jälkeen on paikallaan kaatuneiden muistopäivänä kunnioittaa erityisesti sisällissodan ja sen jälkiselvittelyjen uhrien muistoa”, arkkipiispa kuvaa muistopäivän taustaa.

Tilaisuus on avoin kaikille ja siihen osallistuvat mm. tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä

Tilaisuus on nähtävissä suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla 20.5. klo 14.00.

Sisällissodan yhteinen muistopäivä
Espoon piispan vaalin aikataulu päätetty

Vaalin ensimmäinen kierros järjestetään 8.10.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 1.11.

Uusi piispa vihitään virkaansa 10.2.2019.

Lue lisää
Osallistu kaste- ja kummiustutkimukseen
Nainen, jonka sylissä kastepukuinen vauva.

Osallistu Kirkon tutkimuskeskuksen kastetta ja kummiutta koskevaan tutkimukseen. Kyselyn avulla toivotaan näkemyksiä kaikenikäisiltä kastetuilta suomalaisilta. 

Mitä kaste tai kummius merkitsee sinulle? Millainen kummi tai kummilapsi olet? Liittyykö kummisuhteeseesi hengellisyyttä, esim. rukoiletko kummilapsesi/kummisi puolesta?

Voit kertoa kasteesta, kummiudesta tai molemmista. 

Kyselytutkimus
Saavu-noppa edistää saavutettavuutta
saavu-noppa on arpakuutio

Kirkon juuri julkaisema Saavu-noppa on arpakuution mallinen ja se sisältää vinkkejä, miten saavutettavuutta voidaan yksinkertaisilla keinoilla ja pienillä teoilla edistää seurakunnissa.

Saavu-noppa on osa kirkon saavutettavuustyötä.

Lue lisää
Rippikoulu on nuorten suosiossa
Rippikoululaisia ja onnittelijoita

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan nuoret ovat tyytyväisiä rippikouluun. He kokevat sen myönteisenä ja turvallisena. Lähes 700 vastaajaa antoi rippikoululle kouluarvosanaksi keskimäärin 8,6. 

Rippikoulu tavoittaa edelleen valtaosan maamme nuorista. Vuonna 2017 kirkkoon kuuluvista 15-vuotiaista rippikouluun osallistui 92 prosenttia ikäluokasta.

Lue uutinen rippikoulusta
Muistisairaan kohtaamisessa tunnelma on tärkeä
vanha rouva istuu kuvassa selin.

Suomessa on arviolta 193 000 muistisairasta. Muistisairaudesta kärsivillä ihmisillä ja heidän perheillään on oikeus hengelliseen elämään. Muistisairaan vakaumus on paluuta lapsuudenuskoon ja sen mukanaan tuomaan tunnemaailmaan ja turvallisuudentunteeseen.

"Kohtaamisessa tärkeä on tunnelma, eivätkä niinkään sanat. Musiikki helpottaa vuorovaikutusta", vanhustyön pappi Markku Palosaari Oulusta opastaa.

Kirkon työntekijöiden tueksi on julkaistu kirja, joka käsittelee muistisairaan kohtaamista esim. messuissa, hoivakotien rukoushetkissä ja kotikäynneillä. 

Hengellinen tuki muistisairaan elämässä
Kirkkovuosi
Kansa iloitsee Herran ylösnousemusta
Seurakunta juhlii iloiten Herran ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta ja suuntaa katseensa uuteen elämään taivaassa, minne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa.
3. sunnuntai pääsiäisestä
Onnea Saapas!
Palveluoperaatio Saappaan logo, saapas.

Kulttuuriministeri Sampo Terho on 11.4. myöntänyt nuorisotyön tunnustuspalkinnon palveluoperaatio Saappaalle merkittävästä työstä nuorisotoimialalla.

Tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa ja se myönnetään Veikkauksen tuotoista. Palkintoa on jaettu vuodesta 2002 lukien.

Palveluopraatio Saapas kohtaa ja auttaa pääasiassa alle 30-vuotiaita nuoria. Se on tunnettu erityisesti kaduilla tekemästään työstä.

Uutinen palkinnosta
Yhteisvastuukeräys on käynnissä
Yhteisvastuu-keräyksen kampanjakuva

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Tämän vuoden keräys keskittyy torjumaan nälkää ja köyhyyttä.

Keräys jatkuu 1.5.2018 asti.

Yhteisvastuu.fi
Piispat tukevat yksimielisesti naisten pappeutta
Arkkipiispa Kari Mäkinen

Luterilaisen kirkon piispat ovat vastaanottaneet kirjeen joukolta pappeja, jotka ovat huolissaan pappien yhdenvertaisuudesta. Naisten pappeutta vastustetaan kirjoittajien mukaan yhä sekä sanoin että teoin.

”Naisten työllä pappisvirassa on kaikkien piispojen yksiselitteinen tuki. Kirkollamme on vain yksi virkakäsitys. Sen mukaan pappisvirka ei ole sidottu sukupuoleen”, arkkipiispa Kari Mäkinen toteaa.

Uutinen
Naiset pappeina 30 vuotta
Kuva naisten ensimmäisestä pappisvihkimyksestä

6.3.2018 tuli kuluneeksi 30 vuotta, kun ensimmäiset naiset vihittiin papeiksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkkoon.

Naisten osuus papistosta on kasvanut tasaisesti. 2000-luvulla papiksi vihityistä enemmistö on ollut naisia. 

 

Historiaa ja tilastoja pappisviran avaamisesta naisille
Kirkon lähetysjärjestöksi hyväksymisen periaatteet päivitettävä
Piispat Kalliala ja Vikström piispainkokouksessa

Piispainkokous päätti esittää kirkolliskokoukselle kirkon lähetysjärjestöksi hyväksymisen uudet periaatteet. Nyt voimassa olevat periaatteet kirkolliskokous on hyväksynyt kevätistunnossaan vuonna 1979, ja ne ovat lainsäädäntö- ja organisaatiomuutosten vuoksi osin vanhentuneet.

Piispainkokouksen päätöksiä 10.4.2018
Helsingin seurakuntien tilaama talousselvitys valmistui

Ulkopuolinen selvitys Helsingin seurakuntien johdon luottokortinkäytöstä ja matkalaskuista vuodelta 2017 on valmistunut, ja se julkaistiin 2.3.2018.

Kirkon rahan käyttö on nousi julkisuuteen vuoden alussa, kun Helsingin piispa Teemu Laajasalo sai kysymyslistan, joka liittyi hänen luottokorttiostoksiinsa kirkkoherrakaudella.

Helsingin seurakuntayhtymän tilaama selvitys vahvistaa yhtymän sisäisen tarkastuksen viime syksyisen havainnon, että laskujen hyväksyntäprosesseissa on ollut aukkoja ja että tositteiden säilyttämisessä ja selitteiden laatimisessa on paikoin merkittäviä puutteita.

Helsingin seurakuntien talousselvitys
Sisällissodan muistovuotta vietetään myös kirkossa
kuusen oksia sateessa

Arkkipiispa Kari Mäkinen avasi sisällissodan muistovuoden Kallion kirkossa 20. tammikuuta. Tänä vuonna sisällissodasta on kulunut sata vuotta.

”Sisällissota asuu yhteisessä muistissa, ja yksityisissä perheen, suvun ja paikkakunnan muistissa. Kun seison tässä avaamassa sisällissodan muistovuotta Suomen evankelis-luterilaisen kirkon osalta, tunnen poikkeuksellisella tavalla historian painon”, arkkipiispa Mäkinen sanoi.

Hän sanoi, ettei sisällissodan muistia tule väheksyä eikä unohtaa. Muistovuosi voi parhaimmillaan merkitä sitä, että sisällissota ja sen pitkä jälki, jossa on paljon vaiettua, alkaa näkyä yhteisenä perintönä.

Arkkipiispan puhe
Verkkolehti Diakonia+ on avattu
D+ vihreällä taustalla
Uusi Diakonia+ välittää ajankohtaisia kuulumisia ja puheenvuoroja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakonisesta toiminnasta.
Diakonia+
Kun perhettä luotsaa vain yksi vanhempi
LapsiArkki-hankkeen logo, jossa hankkeen nimi raidallisella väriraitapohjalla.

Suomessa on liki 120 000 yhden vanhemman perhettä. Heidän tarpeisiinsa on kehitetty LapsiArkki, jonka tavoite on tukea vanhempien jaksamista ja samalla ehkäistä yhden vanhemman perheiden ulkopuolisuutta. Työ tapahtuu seurakunnissa yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa.

Keinot ovat konkreettisia, kuten maksuton lastenhoitoapu ja vertaistuki. Kun vanhempi voi paremmin, hän jaksaa enemmän lasten kanssa ja lasten hyvinvointi lisääntyy.

Lapsiarkki
Kirkon Mediasäätiön palkinto Virpi Suutarille
kuva Yrittäjä-elokuvasta, elintarviketehtailija hiussuoja päässä ja pienyrittäjä istuu sohvalla.

Kirkon Mediasäätiön elokuvapalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla sai ohjaaja Virpi Suutari elokuvasta Yrittäjä.

Palkinnon valitsi Tampereen seurakuntayhtymän tiedottaja ja kehittämistyön asiantuntija Eva Wäljas.

Palkinto jaettiin 11.3.2018.

palkintoperustelut
Kirkon parisuhdeneuvola aloitti Vauva.fi:ssä
Parisuhdeneuvola-banneri, jossa taustalla sydän, teksti valkoisella.

Kirkko on avannut Sanoma Media Finlandin Vauva.fi-sivustolla Parisuhdeneuvola-palvelun.

Sivustolla kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat vastaavat ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin. Parisuhdeneuvola palvelee niin sinkkuja kuin erilaisissa perhetilanteissa olevia.

Palvelu on osoitteessa www.vauva.fi/parisuhdeneuvola

Lisätietoa yhteistyöstä
Radion aamuhartauteen aikataulumuutos
Piirretty logo, jossa radio, taustalla pilviä. Tekstinä Radiohartaudet Yle Radio 1

Yle Radio 1:n aamuhartauden uusinnan aikataulu muuttui 12.3. alkaen.

Uusinta lähetetään jo klo 7.15 (aiemmin 7.50). Aamun ensimmäinen hartauslähetys kuullaan entiseen tapaan klo 6.15.

Radion iltahartaus alkaa ma–pe klo 18.50 ja lauantaisin klo 18.00. Iltahartauksien uusinnat kuullaan samalla kanavalla 23.00.

Radiohartaudet Yle Radio 1
Puhuminen auttaa - Kirkon keskusteluapu kuuntelee
Kirkon keskusteluapu kuuntelee

Kun on suru, hätä ja ahdistus ja kaipaat kuuntelijaa, Kirkon keskusteluapu on sinua varten.

Päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Palvelemme myös ruotsiksi.

Päivystysajat:

● Palveleva puhelin joka ilta klo 18 alkaen
● Chat ma–pe klo 12–20
● Palveleva netti ja Palveleva kirje vastaanottavat viestejä 24/7. Viesteihin vastataan päivän, parin kuluessa.

Kirkon keskusteluapua
Kirkon kasvatustyössä painotetaan rauhaa
Kasvatuksen rauha-teeman banneri, jossa sinisellä teksti #rauha

Rauha on kirkon kasvatuksen teema vuosina 2018–2019. Rauha yhdistää ja koskettaa kaikenikäisiä seurakuntalaisia, mutta erityisesti nuorille rauha on tärkeä kasvun ja elämän ehto. 

Kirkon kasvatuksessa uskotaan, että lapsilla ja nuorilla itsellään on ajatuksia ja halua toimia rauhan tekijöinä ja rauhan puolustajina.

Teemavuodet käynnistyivät Kirkon kasvatuksen päivillä tammikuussa Jyväskylässä.

Teemavuosia ovat rakentamassa Kirkkohallitus ja seurakunnat, Suomen Lähetysseura, Nuori kirkko ry, Pipliaseura, Kirkon Ulkomaanapu ja Changemaker sekä Suomen NMKY.

Rauhamaassa.fi
Kirkko on mukana yhteiskuntarauhan rakentamisessa
Mielenosoitus Senaatintorilla
”Kirkko voi tukea sellaista suomalaista hyvää ilmapiiriä, jossa ei ole vihapuhetta ja jossa ei luokitella ihmisryhmiä. Kirkko voi myös tukea tänne muuttavien ihmisten integraatiota, jotta he pääsevät osallisiksi yhteiskunnassa", kirkkohallituksen oppilaitosyhteistyön asiantuntija Stiven Naatus sanoo. 
Lue artikkeli
Tapio Luomasta seuraava arkkipiispa
Tuleva arkkipiispa Tapio Luoma

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viidestoista arkkipiispa on Espoon piispa, teologian tohtori Tapio Luoma. Vahvistettujen tulosten mukaan Luoma sai 56,1 % annetusta äänimäärästä. Vaalin äänestysprosentti oli 89,6 %.

Onnea ja siunausta tulevaan tehtävään!

Arkkipiispa Kari Mäkinen jää eläkkeelle kesäkuun alussa. Uusi arkkipiispa asetetaan virkaan 3.6.2018 Turun tuomiokirkossa.

Uutinen vaalin tuloksesta
Ohje seksuaalisen häirinännän käsittelyyn valmistui

Helsingin hiippakunnalle on saatu toimintaohjeet seksuaalisen häirinnän, ahdistelun ja hyväksikäytön ennaltaehkäisemiseen ja käsittelyyn.

Toimintaohjeen on valmistellut piispa Teemu Laajasalon asettama työryhmä.

Seksuaaliseen häirintään puuttuminen kirkossa
"Suomen turvapaikkapolitiikkaa pitää arvioida uudelleen"

Suomen on varmistettava, että turvapaikanhakijoiden oikeusturva ja ihmisoikeudet toteutuvat. Turvapaikkakäytäntöön tehtyjen kiristysten kokonaisvaikutukset on selvitettävä ja tehtyjä linjauksia on arvioitava uudelleen.


Näin toteavat arkkipiispa Kari Mäkinen ja Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen yhteisessä Vieraskynä-kirjoituksessaan 3.2.2018.

Katso lisää Pinnalla nyt -sivulta
Turvapaikanhakijoiden auttamisessa on kysymys arvoista
Joukko maahanmuuttajanaisia istumassa ompelukoneiden ääressä ja osallistumassa seurakunnan koulutukseen.

”Kirkkojen vieraanvaraisuudessa ollaan kirkon evankeliumin ytimessä, kaikkialla pakolaisten reittien varrella. Ei ole kysymys resursseista, vaan arvoista, joiden mukaan haluamme elää, ja kutsumuksestamme kristittyinä”, sanoo kirkon pakolais- ja maahanmuuttajatyön asiantuntija Marja-Liisa Laihia.

Seurakunta on maahanmuuttajalle parhaimmillaan paikka, jossa ihminen saa olla oma itsensä ja hengähtää.

Kirkkojen vieraanvaraisuudessa ollaan evankeliumin ytimessä
Liity kirkkoon!
Pelinappuloista tehty liity kirkkoon -teksti
Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon helposti.
Liity kirkkoon
Suomalaisista 71 % on ev.lut. kirkon jäseniä
Banneri, 101 syytä kuulua kirkkoon:

Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä oli vuoden 2017 lopussa 3,9 miljoonaa. Kirkkoon kuuluu siis noin 71 prosenttia suomalaisista.

Vuonna 2017 kirkosta eronneiden määrä nousi jonkin verran ja kastettujen määrä laski vuoteen 2016 verrattuna. 

Jäsenmääräuutinen
Muistovuoden avaus ja Sovinto100 -tapahtumat
Kallion kirkossa lauantaina 20. tammikuuta järjestetyn Sovinto 100 -tapahtuman tilaisuudet ovat katsottavissa tallenteina: Sisällissodan muistovuoden avaus, Sovinto 100-kansalaisfoorumi sekä Vihan kierteestä sovinnonrakentajaksi -tilaisuus.
Sovinto100 -tapahtumien tallenteet tapahtuman nettisivuilla
Arkkipiispa: Tarvitaan tehokkaat välineet puuttua häirintätapauksiin

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo, että kirkossa on oltava häirinnän suhteen nollatoleranssi. Häirintään puuttumiseen tarvitaan hänen mukaansa yhtenäiset toimintamallit, joiden on oltava kaikkien kirkon piirissä toimivien tiedossa.

Lukuisa joukko kirkon toimijoita on käynnistänyt osana maailmanlaajuista häirinnänvastaista #metoo-kampanjaa #totuusvapauttaa-kampanjan.

"Häirinnänvastaiset kampanjat ovat tärkeä heräte kirkolle ja kirkossa”, Mäkinen sanoo.

Lue koko tiedote
Iltahartaus nyt myös uusintana klo 23.00
Radiohartauksien piirretty logo, jossa ruskea radio, taustalla taivasta.

8.1. alkaen radion iltahartaudet voi kuunnella uusintana Yle Radio 1:ssä klo 23.00.

Normaalisti iltahartaudet lähetetään ma-pe klo 18.50 ja la klo 18.00. 

Aamuhartauksia lähetetään maanantaista lauantaihin klo 6.15 ja 7.50.

Yle radio 1:n hartaudet
Piispa Samuel Salmi jää eläkkeelle 1.11.2018
Samuel Salmi

Piispa Salmi on hoitanut Oulun hiippakunnan piispan virkaa vuodesta 2001 lähtien. 

”Kiitän kaikista ihmisistä, jotka ovat iloiten rakentaneet tätä kaunista pohjoista maata ja sen henkistä ja hengellistä elämää yhdessä kanssani” piispa Salmi toteaa hiippakunnalle ja tuomiokapitulille osoittamassaan kirjeessä.

Alustavan arvion mukaan piispanvaali toimitetaan elo-syyskuussa 2018.

Lue lisää
Piispat: Hyvä saattohoito kaikille tarvitseville
Valkoisia kynttilöitä palamassa pimeällä hautausmaalla
Piispat eivät kannata eutanasian laillistamista. He kehottavat yhteisessä kannanotossaan sen sijaan arvioimaan, miten laadukas saattohoito saataisiin koko Suomessa jokaisen tarvitsevan saataville, ja ryhtymään toimiin asian kuntoon saattamiseksi.
Piispojen kannanotto eutanasiasta ja saattohoidosta
Ilmastopakolaisuus kasvaa

Uutiset kuivuudesta, tulvista, vesipulasta ja ruokakriisistä lisääntyvät, kun ilmastonmuutos etenee. Ilmastopakolaisuus kasvaa, eikä asialta voi kukaan missään päin maailmaa sulkea silmiään. Kannattaako omenapuu kuitenkin vielä istuttaa?

Lue kirkon ja tutkijoiden ajatuksia ilmastonmuutoksesta ja toivosta
Tutkimus selvittää kuolemanpelon kokemusta

Herättävätkö esimerkiksi kuolemasta kertovat uutiset sinussa pelkoa? Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa tehdään tutkimusta, jossa selvitetään ihmisten kokemuksia kuolemanpelosta, sen kanssa elämisestä ja vaikutuksista elämään. Osallistu tutkimukseen ja kirjoita, millä tavoin kuolemanpelko ilmenee tai on ilmennyt elämässäsi.

Lisää tietoa tutkimukseen osallistumisesta
Kirkolle myönnettiin Vuoden selväsanainen –palkinto
Selkokielen neuvottelukunta on myöntänyt Vuoden selväsanainen -tunnustuspalkinnon kirkolle. Palkintoperustelujen mukaan kirkko on tehnyt pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä selkokielisten aineistojen tuottamisessa ja kirkon saavutettavuuden edistämisessä.
Lue lisää
 
Kirkko Twitterissä