YouTube-video
Piispat Kalliala ja Vikström vetoavat humanitaarisen suojelun puolesta
Piispat Kaarlo Kalliala ja Björn Vikström

Piispat Kaarlo Kalliala ja Björn Vikström muistuttavat kiirastorstaina Turun Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa julkaistussa kirjoituksessaan, että kristillinen rakkaus on toisen ihmisen pyyteetöntä auttamista kunkin ihmisen tarpeen mukaisesti.

Suomalaisessa yhteiskunnassa moni kokee tällä hetkellä olevansa auttamattomassa umpikujassa. Erityisen suojattomia ovat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat.

”Onkin tarpeen harkita, eikö väliaikaisten oleskelulupien myöntäminen olisikin kaikkien edun mukaista”, Kalliala ja Vikström kirjoittavat.

Lue artikkeli
1. sunnuntai pääsiäisestä
Ylösnoussut Jeesus ilmestyy opetuslapsille

 

Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai).

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

Kirkkovuosi
Lastenkirkko.fi on uudistunut

Lastenkirkko.fi, lasten digitaalinen kirkonkylä, on nyt entistä helppokäyttöisempi.

Lastenkirkossa Toimi, Tuuli, Toivo ja Taito johdattavat lapset toimimaan, tuntemaan, rauhoittumaan ja ihmettelemään kirkkoon ja muutenkin elämään kuuluvia asioita.

lastenkirkko.fi
Horisontti: Miksi uskonto kiinnostaa uskonnotonta?
Ristiä kädessään kantava mies siunaa hänen eteensä polvistunutta miestä.

Millaiset kysymykset uskonnossa kiehtovat, kun sitä tarkastelee ulkoapäin? Mistä uskonnossa on kyse uskonnottoman näkökulmasta ja miksi hän saattaa puolustaa uskontojen asemaa julkisessa tilassa?

Keskustelemassa ovat uskontotieteilijä Teemu Taira, teologian opiskelija Kata Kaski ja islamin jättänyt valtiotieteiden ylioppilas Seida Sohrabi. Toimittajina ovat Anna Patronen ja Samuli Suonpää.

Horisontii-ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa

Yle Areena
DigiMarkus - uusi suomennos Markuksen evankeliumista

DigiMarkus on julkaistu. Kyseessä on Suomen Pipliaseuran uusi suomennos Markuksen evankeliumista. DigiMarkus on käännetty alkukielestä suoraan mobiililaitteille.

Raamattu tai sen osa on nykyään saatavilla digitaalisesti noin tuhannella kielellä. DigiMarkus on maailman ensimmäinen alkukielestä suoraan mobiiliympäristöön laadittu evankeliumikäännös.

DigiMarkus
101 syytä kuulua kirkkoon
Kuva kadulla kävelevistä ihmisistä. Päällä teksti:
Liity kirkkoon
Sana soi stadissa toukokuussa

Kirkon musiikkijuhlat järjestetään Helsingin tuomiokirkon ja Senaatintorin maisemissa 19.–21.5.2017.

Tule mukaan kuulemaan ja näyttämään, miltä kirkkomusiikki kuulostaa vuonna 2017! 

Kirkon musiikkijuhlat
Piispan kyselytunti Radio Deissä
Radio Dein kalanmuotoinen logo

Evankelisluterilaisen kirkon  piispat vastaavat suorassa aamulähetyksessä toimittajien ja kuuntelijoiden kysymyksiin.

Mitä sinä kysyisit piispalta? Voit ehdottaa Piispan kyselytunti -lähetykseen kysymyksiä oheisella lomakkeella.

Tulevissa lähetyksissä klo 9.00 piispat vierailevat seuraavasti:

Porvoon piispa Björn Vikström 17.5.
Oulun piispa Samuel Salmi 31.5.

Piispan kyselytunti Radio Deissä
Seurakuntien leirit tuovat helpotusta lapsiperheiden kesään
Lapsia metsässä

Seurakunnat järjestävät kesäisin mukavaa yhdessäoloa ja tekemistä tarjoavia leirejä erilaisille kokoonpanoille – tarjolla on muun muassa lastenleirejä, nuortenleirejä, perheleirejä sekä isä-poikaleirejä.

Ilmoittautuminen tulevan kesän leireille on käynnistynyt. Monissa seurakunnissa leireille on ilmoittauduttava viimeistään toukokuussa. Tarkista oman seurakuntasi leiritarjonta ja ilmoittautumisajat seurakunnan verkkosivuilta!

Seurakuntien yhteystiedot
Yhteisvastuukeräyksellä torjutaan ihmiskauppaa
Kuva: Ville Asikainen
20-vuotias Syyriasta paennut Fatima Hariri toimii Za´atarin pakolaisleirillä Jordaniassa tyttöjen sirkusvalmentajana.
Yhteisvastuu 2017
Ripari entistä suositumpi
Nuoria rippikoulussa.

Suomi on ainutlaatuinen maa Euroopassa, kun vertaillaan rippikouluun osallistumista. Missään muussa maassa rippikoulu ei ole yhtä suosittu ja osallistumisprosentti yhtä korkea kuin Suomessa.

Nuorelle ripari on vahva yhteisöllinen kokemus, joka lujittaa nuoren itsetuntoa, kertoo kirkon kasvatuksen ja perheasioiden vs. johtaja Jarmo Kokkonen.

Rippikoulu
Kirkko haluaa puhua työttömyydestä ja toimia
Piispa Irja Askola odottaa kadulla, että raitiovaunu ajaa ohi.
Kirkko haluaa tehdä näkyväksi Suomen työllisyystilanteen tämänhetkisen vakavuuden. Se haluaa antaa äänen työttömille, etsiä uusia ratkaisumalleja ja edistää myös omaa rooliaan työllistämisessä. Irja Askolan sanoin: kirkko haluaa kulkea rinnalla myös tässä asiassa.
Artikkeli: Kirkko haluaa puhua työttömyydestä ja toimia
Helsingin piispa ja kirkkoherrat: "Vihapuhe on syntiä"

Helsingin piispa Irja Askola ja Helsingin ev. lut. seurakuntien kirkkoherrat ovat ottaneet kantaa vihapuheeseen ja kirkon työntekijöiden näkyvään läsnäoloon mielenosoituksissa. He toteavat, että kirkon tulee kulkea syrjäytettyjen rinnalla. 

"Kaikki ovat Jumalan luomia ainutkertaisia ihmisiä ja siksi arvokkaita. Lähimmäisyys on jakamatonta. Siksi kukaan ihminen ei ole laiton eikä kenenkään auttaminen ole laitonta."

"Vihapuhe on syntiä eikä se laannu, jos siitä ei puhuta avoimesti ja jos sille ei aseteta rajoja. Sen sijaan rajoja ei pidä asettaa ihmisten keskinäiselle kohtaamiselle."

Lue lisää
Piispat vetoavat Suomen pakolaiskiintiön korottamiseksi
Piispoja istumassa kirkossa

Evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat allekirjoittaneet vetoomuksen Suomen pakolaiskiintiön korottamiseksi. 

”Pakolaiskiintiön nostaminen olisi merkki siitä, että halutaan kantaa vastuu heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä. Silloin emme suojele vain heitä, vaan myös oman yhteiskuntamme eettistä perustaa - sitä, millainen maa Suomi on”, arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo. 

Lue lisää vetoomuksesta
Yhä useampi suomalainen joutuu turvautumaan leipäjonoon
Vapaaehtoistyöntekijät kokoavat ruokakasseja. Kuvan edustalla laatikoita, joissa kahvipaketteja odottamassa pussittamista.

Vuonna 2016 seurakunnat jakoivat EU-elintarviketuen ruoka-apua yhteensä 106 000 ihmiselle. Heistä suurin osa on yksinhuoltajia, pienituloisia, perustulon varassa eläviä, osa-aikatyötä tekeviä ja pienellä eläkkeellä kituuttavia ikäihmisiä.

Viime vuoden aikana seurakuntien 300 jakelupisteessä jaettiin lähes 105 000 ruokakassia ja tarjottiin yli 11 000 ateriaa.

Ruoka-apua yli 100 000 ihmiselle
 
Kirkko Twitterissä