Hyppää sisältöön

Nuorisotyönohjaaja organisoi ja kehittää toimintaa yhdessä lasten ja nuorten kanssa

Nuoria istuu lattialla kirjat käsissään.

Nuorisotyönohjaajan työssä on tärkeää kouluikäisten lasten ja nuorten sekä nuorten aikuisten kohtaaminen. Seurakunnassa nuorisotyönohjaaja järjestää leirejä, retkiä ja tapahtumia, ohjaa ryhmiä sekä kouluttaa ja perehdyttää vapaaehtoisia, esimerkiksi rippikoulun isosia.

Nuorisotyönohjaaja suunnittelee, toteuttaa ja kehittää tätä toimintaa yhdessä lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Hän toimii yhteistyössä kunnan nuorisotyön, koulujen ja oppilaitosten sekä nuorten kanssa toimivien järjestöjen kanssa. 

Kuva: Suvi Sievilä

Koulutus

Nuorisotyönohjaajan virkaan valmistutaan suorittamalla 210 opintopisteen laajuinen

  • sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sosionomi (AMK), nuorisotyönohjaaja tai socionom (YH), ungdomsarbetsledare

tai

  • humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto, yhteisöpedagogi (AMK), nuorisotyönohjaaja.

Näihin tutkintoihin tulee sisältyä teologisia, kirkon ja seurakunnan työhön sekä kirkon kasvatukseen ja  nuorisotyöhön liittyviä opintoja kirkon säädöskokoelman päätöksen nro 137 mukaisesti.

Koulutusta järjestetään Diakonia-ammattikorkeakoulussa, Centria-ammattikorkeakoulussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Yrkeshögskolan NoviassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (lisätiedot ammattikorkeakoulujen verkkosivuilla).

Lue lisää Evl.fi/plus-palvelussa:

Tutkintopäätökset Evl.fi/plus-palvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Nuorisotyönohjaajan ydinosaamiskuvausLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Evl.fi/plus-palvelussa)

YouTube-video