Hyppää sisältöön
Pieni maapallo ihmisen kädessä.

Maailmalla

Maailmanlaaja kirkko ei tunne rajoja

Sanoma Jumalan armosta ja rakkaudesta ja vastuu lähimmäisestä eivät tunne maantieteellisiä tai ihmisryhmien välisiä rajoja.  Siksi Suomen evankelis-luterilainen kirkko toteuttaa kansainvälistä vastuuta muun muassa

  • kertomalla kristillisestä uskosta ja toiminnasta

  • auttamalla ja pyrkimällä vaikuttamaan osattomuuden syihin

  • etsimällä yhteyttä yli uskonto- ja kulttuurirajojen.

Kirkkomme on kertonut Jumalan rakkaudesta sanoin ja teoin jo 150 vuoden ajan eri puolilla maailmaa. Työ alkoi Afrikasta, Namibian pohjoisosasta. Nykyisin työtä tehdään kaikilla mantereilla.

Kansainvälinen avustustoiminta kantaa vastuuta maailman heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä. Katastrofiapu, kehitysyhteistyö ja vaikuttamistoiminta muuttavat konkreettisesti miljoonien ihmisten elämää ja antavat parempia mahdollisuuksia selvitä vaikeissakin olosuhteissa.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko haluaa olla ekumeenisesti avoin ja aktiivinen kirkko ja edistää kirkkojen ja kristittyjen välistä yhteyttä ja ykseyttä. Tätä työtä tehdään keskustelemalla kristillisen uskon perusasioista ja edistämällä käytännön yhteistyötä. Virallisten ekumeenisten yhteyksien lisäksi ekumenia elää arjen kohtaamisina myös seurakunnissa, hiippakunnissa, järjestöjen ja yksittäisten ihmisten toiminnassa. Kirkon kansainvälisyyteen kuuluvat myös stipendiohjelmat ja matka-avustukset.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Uskontodialogi on suhteiden ja ymmärryksen luomista myös muiden uskontojen kannattajien kanssa. Sitä toteutetaan monella tasolla: arjen lähisuhteissa, uskontojen johtajien keskinäisissä neuvotteluissa ja toimimalla yhteisesti meitä yhdistävien haasteiden voittamiseksi.

Kirkon ulkosuomalaistyötä on tehty vuodesta 1929. Ulkosuomalaisseurakunta on seurakuntalaisten avoin yhteisö, jonne jokainen ulkosuomalainen ja lomailija on tervetullut.

Ystävyysseurakuntatyössä kansainvälinen yhteistyö konkretisoituu ruohonjuuritasolla.

YouTube-video