Hyppää sisältöön

Tukea parisuhteeseen 

Parisuhdeongelmiin kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen ammattilainen voi antaa uusia näkökulmia puheyhteyden löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Parisuhdekursseja

Kestävän parisuhteen peruspilaireita ovat puhuminen ja kuunteleminen, kuullun tarkistaminen, tunteiden tunnistaminen, ilmaiseminen ja vastaanottaminen. Suomessa järjestetään paljon parisuhdekursseja, joissa voi harjoitella näitä parisuhdetaitoja toisten parien kanssa. Kirkko ja kristilliset järjestöt ovat yhdessä maan suurimpia parisuhdekurssitoiminnan tarjoajia.

Seurakuntien ja kristillisten järjestöjen parisuhdekurssit ja -tapahtumat on tarkoitettu avio-, avo- tai seurustelupareille, jotka haluavat kehittää omaa parisuhdettaan ja elämäänsä tyydyttävämmäksi. Parisuhdekurssien muoto ja sisältö vaihtelevat seurakunnan mukaan.

Seurakunnissa ja kristillisissä järjestöissä järjestetään myös monenlaisia parisuhdeluentoja ja -iltoja, joihin on helppo tulla mukaan.

Kuuntelu- ja keskusteluapua

Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua. Kirkon perheasiain neuvottelukeskusten lisäksi kuuntelu- ja keskusteluapua voi saada myös diakoniatyöntekijältä.