Hyppää sisältöön

Ympäristödiplomi

Ympäristödiplomi on seurakuntia varten räätälöity väline, joka auttaa niitä täyttämään hyvin vastuutaan luomakunnasta.

Kirkon ympäristödiplomin tunnus ja logo

Kirkon oma ympäristöjärjestelmä, Kirkon ympäristödiplomi perustettiin vuonna 2001. Diplomi on lähes kaikilla suurimmilla seurakunnilla ja seurakuntayhtymillä ja myös useilla pienillä seurakunnilla. 

Ympäristödiplomin käsikirjan neljäs, uudistettu laitos tuli voimaan 23.9.2020. Uusi käsikirja on päivitetty vastaamaan uusia ympäristöhaasteita ja vaatimuksia, siinä on otettu huomioon saatu palaute ja se viitoittaa tien kohti hiilineutraaliutta Kirkon energia-ja ilmastostrategian Hiilineutraali kirkko 2030 mukaisesti.

Käsikirjan verkkoversio on osoitteessa evl.fi/ymparistodiplomi. Käsikirjasta on olemassa myös painettu versio. Sen hinta on 22€ ja sitä voi tilata tästä.

Ympäristödiplomista voi keskustella diplomin Facebook-sivulla

Tutustu uuteen diplomiin kevään webinaarien sarjassa alkaen 8.3.2022. Kertomassa ja vastaamassa kysymyksiin diplomin eri osa-alueiden asiantuntijat. Katso kevään webinaarit tästä.

Diplomin voimassaolo

TÄRKEÄÄ: Muutos 3.2.2022 alkaen myönnettyjen ympäristödiplomien voimassaoloon

Kirkkohallituksen virastokollegio on hyväksynyt täsmennyksen Kirkon ympäristödiplomin voimassaoloaikaan: Diplomi on voimassa myöntämispäivästä alkaen viisi vuotta. Uusittaessa diplomi on voimassa edellisen diplomin päättymispäivästä seuraavat viisi vuotta, kun diplomia on haettu ennen sen voimassaolon päättymistä.

Muutos koskee tämän päätöksen jälkeen [3.2.2022] myönnettäviä diplomeja

Lue lisää ympäristödiplomin uusimisesta.

Vanhaa käsikirjaa voi käyttää tietyin ehdoin 

Jos seurakunta on aloittanut diplomin hankintaprosessin ennen käsikirjan neljännen laitoksen voimaan tuloa (23.9.2020), se saa valita kumman laitoksen mukaan diplominsa valmistelee ja kumman mukaan se auditoidaan. Valinta edellyttää, että kirkkoneuvostossa (yhteisessä kirkkoneuvostossa) on tehty päätös diplomin hakemisesta tai uusimisesta ennen uuden voimaan tuloa. 

Kirkon ympäristödiplomin käsikirjan 2012 voi ladata näköispainoksena (pdf) tästä

 

Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja yhteiskunta
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty