Kirkolla on vahva rooli yhteiskunnassa. Kirkon ja valtion suhde on Suomessa ollut historiallisesti tiivis. Kirkon työntekijät ovat sinua varten monissa tavallisissa työyhteisöissä kuten sairaaloissa, vankiloissa, oppilaitoksissa ja puolustusvoimissa. Lue tässä osiossa siitä, miten kirkko vaikuttaa yhteiskunnassa eri tavoin.
Kirkko haluaa olla läsnä siellä, missä sinäkin olet ja kulkea rinnalla erilaisissa ja muuttuvissa, haastavissakin elämän olosuhteissa. Kirkon ammattilaiset toimivat keskustelukumppaneina ja rinnalla kulkijoina silloinkin, kun elämä vie uudenlaiseen tilanteeseen. Kirkon työntekijät työskentelevät monilla aloilla osana muuta työyhteisöä, kuten sairaaloissa tai korkeakouluissa.
Kirkko on myös aktiivinen toimija yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Lue lisää siitä, miten kirkko edistää ihmisoikeuksien toteutumista ja välittää ympäristöstä.
Suomessa valtion ja kirkon suhde on historiallisesti ollut tiivis. Valtio ja kirkko ovat erillisiä toimijoita, ja kirkko päättää asioistaan itsenäisesti.
Sukututkijalle kirkonkirjat ovat arvokas lähde. Sukututkimusmahdollisuutta kannattaa tiedustella etukäteen.
Sukuselvityksiä tarvitaan muun muassa perunkirjoituksissa. Sukuselvitykset laaditaan yksittäisten seurakuntien sijaan seurakuntien muodostamissa aluekeskusrekistereissä.
Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli täyttää 750 vuotta vuonna 2026. Tästä merkittävästä tapahtumasta kasvaa nyt koko kirkon ja monien yhteistyökumppaneiden yhteinen juhlavuosi.
Kirkko työllistää vuositasolla noin 19 000 ihmistä. Kirkossa tarvitaan monenlaisia osaajia. Noin puolet työpaikoista on hengellisen työn tehtäviä esim. papit ja diakonit. Toinen puoli koostuu mm. hallinnon ja talouden, toimistotyön, viestinnän, tietohallinnon ja kiinteistönhoidon tehtävistä.