Hyppää sisältöön

Merimieskirkko

Merimieskirkko tekee kristillistä, sosiaalista, kulttuurista ja diakonista työtä merenkulkijoiden ja ulkomailla olevien parissa. Merimieskirkon toimintaa on 526 keskuksessa ja sen palveluksessa toimii 927 pappia 126 maassa. Merimieskirkkojen ekumeeninen yhteiselin on nimeltään International Christian Maritime Association (ICMA).

Suomen Merimieskirkko ry. perustettiin vuonna 1875. Se toimii yhteistyössä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa sen tunnustuksen mukaisesti.

Suomalaisen merimieskirkon peruspalveluihin kuuluvat muun muassa kahvio, lukusali, kirjasto, puhelin, televisio, sauna ja hätämajoitus. Lisäksi kirkolla järjestetään jumalanpalveluksia, hartauksia, häitä, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Kirkolla voi harrastaa myös monia urheilulajeja.

Suomen Merimieskirkolla on vuosittain noin neljännesmiljoona kävijää. Noin neljänkymmenen päätoimisen työntekijän lisäksi merimieskirkoissa työskentelee noin tuhat vapaaehtoista. Merimieskirkossa toimii laivapappi tai -kuraattori, joka tekee sielunhoitotyötä merenkulkijoiden parissa.

Kotimaan merimieskirkot palvelevat Haminassa, Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Kemissä, Raahessa ja Oulussa. Ulkomailla Suomen merimieskirkko toimii Antwerpenissa, Brysselissä, Gdanskissa, Hampurissa, Lontoosta käsin koko Brittein saarilla, Luxemburgissa, Pireuksessa, Rotterdamissa, Varsovassa ja satunnaisesti Kaukoidässä.