Kaikki tiedotteet

13.5.2024

Kirkolliskokous valitsi Hanna Mithikun ja Seppo Parkkilan varapuheenjohtajiksi

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen puheenjohtajistoon kuuluvat toimikaudella 1.5.2024–30.4.2028 puheenjohtajana arkkipiispa Tapio Luoma, ensimmäisenä varapuheenjohtajana edustaja, johtava asiantuntija Hanna Mithiku Helsingin hiippakunnasta sekä toisena varapuheenjohtajana edustaja, professori, lääkäri Seppo Parkkila Tampereen hiippakunnasta. Varapuheenjohtajien valinta oli yksimielinen. 

Ensimmäisenä istuntopäivänä jaettiin myös valitsijoiden ja varavalitsijoiden paikat hiippakunnittain toimikaudeksi 2024–2028. Nimet ovat tiedotteen liitteenä.  

Seuraa kirkolliskokousta verkossa
Kirkolliskokouksen alustava työsuunnitelma ja taulukko käsiteltävistä asioista löytyvät kirkolliskokouksen verkkosivuilta. Myös päiväjärjestykset, eli luettelot täysistunnoissa käsiteltävistä asioista ja niihin liittyvistä asiakirjoista julkaistaan samoilla sivuilla, kun ne ovat valmistuneet. Verkkosivuilta löytyvät myös linkit striimauksiin sekä Domus-palveluun, jossa ovat kirkolliskokouksen asiakirjat.  

Kirkolliskokousedustajat hiippakunnittain löytyvät evl.fi/plus-sivuilta. Kirkolliskokousedustajat löytyvät myös ehdokasgalleriasta (Edustajasta on esittely, jos hän on tehnyt esittelyn vaalien yhteydessä. Galleria on auki vuoden 2024 loppuun.)

Viestipalvelu X:ssä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet. Kirkon viestinnän päivityksiä voi seurata myös kirkon Instagram-tililtä (kirkko_suomessa).

Kuva varapuheenjohtajista on tiedotteen liitteenä. Kuvia kirkolliskokouksesta löytyy mediapankista haulla Kirkolliskokous kevät 2024.

Kirkolliskokouksen viestintä:
Tuula Putkinen, viestintäpäällikkö, p. 046 922 0232
Tuija Helenelund, viestintäasiantuntija, p. 050 529 8503
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 181

Liitteet:
kirkolliskokouksen-valitsijat-ja-varavalitsijat-2024-2028.pdf

Takaisin sivun alkuun