Hyppää sisältöön

Mitä aamen tarkoittaa? Mikä on öylätti? Mietityttääkö jokin kirkollinen termi tai sanasto? Tämän sivun haun kautta voit tutustua eri kirkollisten termien sanastoon ja etsiä kirkollisten termien merkityksiä. Käytä ylläolevaa hakua, tai valitse alta teemoittain tai voit myös alkukirjaimien mukaan tarkastella koko sanastoa. 

Tiekirkot

Tiekirkot ovat hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevia kirkkoja, jotka pitävät ovensa kesällä avoinna ja tarjoavat levollisia taukopaikkoja kesämatkailijoille. Tiekirkkojen määrä on vuosittain kasvanut. Vuonna 2017 mukana on noin 260 tiekirkkoa. Tiekirkot ja niiden vaalitut ympäristöt ovat ikkuna historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.

Suositus on, että Tiekirkot olisivat avoinna 10.6.–20.8. maanantaista perjantaihin klo 11–16. Aukioloajat vaihtelevat, ja tiedot on hyvä tarkistaa tiekirkkopalvelun verkkosivuilta.

Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet. Mukana on sekä evankelis-luterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Tiekirkkotoimintaa koordinoi Kirkkopalvelut ry.