Hyppää sisältöön

Seurakuntalehdet

Seurakuntalehtiä ilmestyy Suomessa runsaat 50. Etenkin suurilla seurakuntayhtymillä on yleensä oma lehti. Suurin osa seurakuntalehdistä ilmestyy kahdesta viiteen kertaa vuodessa. Osalla seurakunnista on lehden sijasta seurakunnan sivu tai sivut paikallislehdessä. Lehdillä on myös internet-sivustoja.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntalehdet yhdistyivät vuoden 2017 alussa. Yhteinen toimitus tuottaa verkkomediaa ja joka toinen viikko ilmestyvää paperilehteä, jossa on kaupunkikohtaiset vaihtosivut. Lehden nimenä on Kirkko ja kaupunki. Samalla myös pääkaupunkiseudun Valomerkki-verkkomedia muuttui Kirkko ja kaupungiksi.

Ruotsinkielisten seurakuntien yhteinen lehti Kyrkpressen ilmestyy viikoittain, samoin Oulun seudun seurakuntalehti Rauhan Tervehdys.

Pääosin kahden viikon välein julkaistavia ovat Kuopion seurakuntien Kirkko ja koti, Kajaanin seurakuntalehti, Jyväskylän Henki & elämä, Joensuun seurakuntayhtymän ja sen eräiden lähiseurakuntien Kirkkotie sekä Lahden seurakuntayhtymän ja sen eräiden lähiseurakuntien Kirkonseutu.

Harvemmin ilmestyvistä levikiltään suurimpia ovat Turun seurakuntien Lilja ja Tampereen seurakuntien Silta-lehti.