Hyppää sisältöön

Seksuaalisuus

Kristinuskoon kuuluu ajatus, että jokainen ihminen on Jumalan luoma, ainutlaatuinen ja arvokas. Ihmisen arvo ei ole sukupuoleen tai seksuaalisuuteen sidottua tai niistä riippuvaa, vaan sama kaikilla: Jumala on luonut jokaisen ihmisen juuri omaksi ainutkertaiseksi itsekseen.

Lähtökohta, jossa jokainen ihminen nähdään arvokkaana Jumalan kuvana, ohjaa pitämään huolta toinen toisistamme sekä puolustamaan ulkopuolisuuden uhkaamien oikeuksia. Jokaiselle ihmiselle tulee mahdollistaa turvallinen ja kannustava ympäristö kasvaa omaksi itsekseen, lähimmäiseksi sekä yhteisönsä jäseneksi.

Ihmisillä kirkossa ja yhteiskunnassa on seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyen hyvinkin erilaisia näkemyksiä. Erilaisuuden keskellä on tärkeää kuunnella ja kunnioittaa kaikkia ihmisiä ja pitää huolta siitä, että seurakunta on turvallinen yhteisö kaikilla inhimillisillä tasoilla.

Seksuaalisuus on osa Jumalan luomaa ihmisyyttä ja siten hyvää. Kristinuskoon kuuluu ajatus siitä, että jokaisen ihmisen ruumis on "Pyhän Hengen temppeli". Raamatussa ihminen on kokonaisuus, jossa sielu ja ruumis kuuluvat yhteen. Tällainen ihmisen ruumiillisuuden näkökulma vahvistaa myös ajatusta seksuaalisuudesta syvästi myönteisenä ihmisyyden osana.

Vanhan testamentin tunnetuin seksuaalisuutta ja romanttista rakkautta kuvaava kirja on Laulujen lauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä.