Rahahuolet

Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Diakoniatyön tavoitteena on, että taloudellinen avustus auttaa akuutin hätätilanteen yli. Diakoniatyön antama neuvonta ja keskustelutuki voi olla myös pitkäkestoista.

Talousongelmissa on hyvä ottaa aina ensin yhteyttä hyvinvointialueesi sosiaalitoimistoon tai talous- ja velkaneuvontaan. Löydät tämän sivun linkkilistauksesta tahoja, joihin voit olla yhteydessä, kun sinulla on taloushuolia.

Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi. Keskustelua varten on hyvä varata tapaamisaika. Diakoniassa autetaan ihmisiä erottelematta ja kyselemättä kirkon jäsenyyttä tai uskontokuntaa.

Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi auttaa sinua löytämään asiantuntevaa apua esimerkiksi velkaneuvojalta. Hän voi auttaa lomakkeiden täyttämisessä ja yhteydenpidossa velkojiin ja sosiaalitoimeen. Hän voi myös tarvittaessa tulla mukaasi neuvottelemaan muiden tahojen kanssa.

Lisätietoa oman alueesi avustuksista saat paikallisen seurakuntasi verkkosivuilta, seurakuntalehdestä tai soittamalla suoraan kirkkoherranvirastoon tai diakoniatyöntekijälle.

Ruoka-apua

Useissa seurakunnissa järjestetään kaikille avoimia yhteisen pöydän ruokailuja, aamiaistapaamisia ja kahvihetkiä, joista osa on maksuttomia ja osa edullisia. Niiden kautta vähennetään myös kauppojen ja ravintoloiden ym. ruoka-hävikkiä ja kokataan, tutustutaan uusiin ihmisiin ja seurustellaan yhdessä.

Osassa seurakuntia järjestetään lisäksi elintarvikejakotilaisuuksia, osassa ruokapaketit toimitetaan pyydettäessä kotiin.

Lisätietoa näistä toiminnoista löytyy seurakuntien verkkosivuilta.  

Nainen istuu sohvalla ja tarkastelee laskuja laskin kädessään.


Muita avustustahoja

Tukea talousvaikeuksissa ja erilaisissa elämänvaiheissa voi hakea suomalaisilta järjestöiltä, säätiöiltä ja rahastoilta.

Katso listaus

Takaisin sivun alkuun