Evästeet
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Syömäkelpoisen ruuan poisheittäminen on suuri taloudellinen ja ekologinen rasite.
Suomalainen kuluttaja laittaa roskiin vuosittain noin 5 % ostetusta ruoasta. Ruokahävikistä aiheutuvat ympäristövaikutukset ovat usein selvästi suuremmat kuin mitä esimerkiksi pakkausten valmistuksesta, jätehuollosta tai kuljetuksista aiheutuu.
Yksinkertaisin ja edullisin tapa vähentää ruoan aiheuttamaa ilmastokuormitusta on vähentää ruoan haaskausta. Syömättömän ruoan tuotantoketjun kasvihuonekaasupäästöt ovat aiheutuneet turhaan.
Keinoja seurakunnan ruokahävikin pienentämiseen:
Kirkon energia- ja ilmastostrategiassa on tavoitteena, että toiminnassa vähennetään ruokahävikkiä.
Seurakunta tekee toimenpiteitä ruokahävikin pienentämiseksi.
Pisteet: Minimikriteeri.
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä