Evästeet
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Ruoka on osa arkea ja juhlaa. Pöytä kokoaa ihmisiä yhteen niin kotona kuin seurakunnassa. Jeesuksen opettamassa rukouksessa me pyydämme tälle päivälle jokapäiväistä leipäämme. Ensimmäisten kirkkojen alttarien lähtökohta oli arkinen puinen ruokapöytä, jonka äärellä kristityt viettivät ehtoollista.
Ruoan tuotannon ja kulutuksen ympäristövaikutuksiin voi vaikuttaa suosimalla Reilun kaupan tuotteita, lähiruokaa ja kasvisruokaa sekä suosimalla satokausiajattelua.
Kirkon energia- ja ilmastostrategiassa on tavoitteena, että toiminnassa suositaan ilmastoystävällistä ruokaa. Sitä kohden päästään jo noudattamalla valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.
Ravitsemussuositusten tavoitteena on terveyttä edistävä ruokavalio, joka on samalla myös ympäristön kannalta mahdollisimman kestävä.
Kertakäyttöastioista luopuminen
Reilun kaupan seurakunta ja tuotteet 6 pistettä
Lähiruoka 5 pistettä
Kasvisruuan käytön lisääminen 5 pistettä
Kauden kasvikset 2 pistettä
Luomuruoka 5 pistettä
Vastuullinen kala 5 pistettä
Keittiöhenkilökunnan ympäristökoulutus 5 pistettä
Keittiöiden ympäristöviestintä 2 pistettä
Vastuulliset elintarvike- ja ruokapalveluhankinnat 5 pistettä
Muut toimenpiteet 5 pistettä
Yhteensä 45 pistettä
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä