Hyppää sisältöön

Kauden kasvikset

Satokauden aikana kasvatettuihin kasviksiin tarvitaan vähemmän tuotettua energiaa kuin kasvihuoneessa kasvatettuihin. Satokauden kasvikset ovat usein edullisempia kuin sesongin ulkopuolella kasvatetut. Sesongin ulkopuolella hyödynnetään hyvin säilyviä kasviksia, kuten juureksia. Kun opettelemme sesonkien mukaiseen kasvisten käyttöön, kauppojen ei tarvitse ylläpitää suuria varastoja jokaisesta kasviksesta ympäri vuoden. Tällöin myös hävikkiä syntyy vähemmän.

Toimenpide

Seurakunta käyttää jatkuvasti monipuolisesti kauden kasviksia ruokailuissaan ja tiedottaa siitä. Katso myös osio Viestintä.

Pisteet: 2 pistettä.

Lisätietoja

Kotimaiset kasviksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

SatokausikalenteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä