Evästeet
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Suomalaisen hiilijalanjäljestä 20 % tulee ruoasta. Ruoan ilmastovaikutukset kertyvät ruoan koko elinkaaren ajalta: alkutuotannosta maatilalla, elintarviketeollisuudesta, kaupasta, ravintoloista, kuljetuksista, ostosmatkoista, ruoan valmistuksesta ja säilytyksestä sekä ruokahävikistä. Ruoan ilmastopäästöihin voimme vaikuttaa kulutusvalinnoillamme: minkälaista ruokaa syömme ja paljonko sitä ostamme. Ilmastotietoiseksi kuluttajaksi kehittyy pieninkin askelin.
Seurakunta voi viestiä ruuan ilmastovaikutuksista monin tavoin:
Katso myös osio Viestintä. Lue vinkkejä vuosisuunnitteluun Ympäristökasvatus-osiosta.
Viestitään ruuan ilmastovaikutusten pienentämiseksi tehtävistä toimenpiteistä.
Pisteet: 1 piste/viestintätapa, enintään 2 pistettä.
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä