Hyppää sisältöön

Vastuulliset elintarvike- ja ruokapalveluhankinnat

Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä. Siihen päästään vaatimalla hankinnoissa sellaisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden käyttöä, jotka on tuotettu ympäristön kannalta hyvillä viljely- ja tuotantomenetelmillä ja eläinten hyvinvointia ja elintarviketurvallisuutta edistävillä tavoilla.

Motiva on laatinut vastuullisten elintarvikehankintojen oppaan, jonka kriteerit kattavat eläinten hyvinvointi- ja terveyskysymykset, elintarviketurvallisuuden, ympäristövaikutukset ja sosiaalisen vastuullisuuden. Oppaan avulla julkinen hankkija voi omien tavoitteidensa mukaisesti asettaa elintarvikkeille vastuullisuuskriteereitä.

Toimenpide

Seurakunta tekee vastuullisia elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja.

Pisteet: 1 piste/vastuullinen hankinta, enintään 5 pistettä.

Lisätietoja

Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä – suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi

Ammattikeittiölaitteiden hankinnan esimerkkikriteerejäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Valtioneuvoston periaatepäätös julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen arviointiperusteistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä