Evästeet
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä. Siihen päästään vaatimalla hankinnoissa sellaisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden käyttöä, jotka on tuotettu ympäristön kannalta hyvillä viljely- ja tuotantomenetelmillä ja eläinten hyvinvointia ja elintarviketurvallisuutta edistävillä tavoilla.
Motiva on laatinut vastuullisten elintarvikehankintojen oppaan, jonka kriteerit kattavat eläinten hyvinvointi- ja terveyskysymykset, elintarviketurvallisuuden, ympäristövaikutukset ja sosiaalisen vastuullisuuden. Oppaan avulla julkinen hankkija voi omien tavoitteidensa mukaisesti asettaa elintarvikkeille vastuullisuuskriteereitä.
Seurakunta tekee vastuullisia elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja.
Pisteet: 1 piste/vastuullinen hankinta, enintään 5 pistettä.
Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä – suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi
Ammattikeittiölaitteiden hankinnan esimerkkikriteerejäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
EvästeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä