Hyppää sisältöön

Apurahat

Myönnämme vuosittain apurahoja kirkon ja seurakuntien päätöksenteolle ja toiminnan kehittämiselle tarpeelliseen kirkon ja uskonnollisen elämän sekä yhteiskunnan muutosten tutkimukseen. 

Kirkon tutkimuksen ja koulutuksen tutkimusapurahojen jaot vuodelle 2024 päätettiin Kirkkohallituksen virastokollegion kokouksessa marraskuussa 2023. Katso apurahapäätökset tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Apurahajärjestelmän tietosuojaseloste (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ)

-> Katso myös sivu Yleistä apurahoista (mm. hakuehdoista ja haettavista apurahasummista)

Kuka voi hakea tutkimusapurahaa?

Tutkimusapurahaa voi hakea ylemmän korkeakoulututkinnon (maisterintutkinto) suorittanut henkilö. Tutkimusryhmät eivät voi hakea apurahaa. Jos hakija on jatko-opiskelija, jatko-opinto-oikeuden on oltava voimassa hakuajan päättyessä.

Minkälaisiin tutkimuksiin apurahaa myönnetään?

Apurahoja myönnetään väitöskirja- ja lisensiaattitöihin, post doc -tutkimuksiin, tietokirjahankkeisiin sekä ylemmän pastoraalin tutkielmiin.

Milloin hakemukseen vaaditaan suosituslausunto?

Haettaessa apurahaa tieteelliseen opinnäytetyöhön (väitöskirja tai lisensiaatintyö) vaaditaan opinnäytteen ohjaajan lausunto. Myös muita suosituslausuntoja voi liittää hakemukseen. Suosituslausuntopyyntö tehdään hakemuksen yhteydessä.

Mihin kuluihin apurahaa voi hakea?

Apurahaa haetaan työskentelyyn (kuukausisummat 1500 e / maisteri, 1600 e / lisensiaatti ja 1700 e / tohtori) sekä matkakuluihin ja muihin mahdollisiin tutkimuskuluihin.

Voiko tutkimusapurahan kanssa samaan aikaan nostaa muuta apurahaa tai tukea?

Tutkimusapurahakaudella ei voi nostaa muuta apurahaa tai esim. aikuiskoulutustukea.

Voiko tutkimusapurahakaudella työskennellä työsuhteessa?

Tutkimusapurahakaudella ei voi työskennellä kokopäiväisesti palkkatyösuhteessa, mutta on mahdollista tehdä sivutoimista tai satunnaista palkkatyötä (max. 25 % kuukausittaisesta työajasta).

 

 

Ota yhteyttä

toimistosihteeri
ETELÄRANTA 8
00130 Helsinki

Hallinto-osasto, yleishallinto