Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Mitä katsomuskasvatuksen johtaminen tarkoittaa lapsen, huoltajan, työyhteisön ja alueyhteistyön näkökulmasta? Reunamo Education Research -toimitusjohtaja Leena Lahtinen, katsomuskasvatuskouluttaja Päivi Aumala kirjoittivat lisäkseni aiheesta Katsomuskasvatus on johtamistekoja

 

Leikkipäivänä rakennetaan hiljaisuuden polkuja

Kansallista Leikkipäivää vietetään 24.4.2021. Leikillisiä tapahtumia järjestetään koko loppukevään aikana.
Leikkipäivän kunniaksi monet kunnat ja seurakunnat rakentavat yhdessä alueellisia hiljaisuuden polkuja lapsille ja perheille.

Pyhiinvaellusmateriaali avautuu tästä .

Lue pyhiinvaelluksesta ja hiljaisuuden poluista lisää täältä


Hiljaisuuden polku -materiaalin on kuvittanut kuvataiteilija Tuuli Sundén.

Hiljaisuuden polku -materiaali ilmestyy Kasvuakatsomuksesta.fi -sivustolle huhtikuun alkuun mennessä.
Lasten ja nuorten keskuksen kanssa teemme Leikkipäivään innostavan videon, joka ilmestyy samoihin aikoihin.
Innostu ihmettelemään monimuotoista luontoa ja tutkimaan uteliaasti pyhää.


Leikkipäivä 2021

Tehdään toimintamme näkyväksi. Ilmoittakaamme tapahtumat tänne

 

 

Teos ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko järjestävät lastenrunokilpailun

29.01.2021

Kustannusosakeyhtiö Teos ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko järjestävät yhteisen lastenrunokilpailun. Maailmanpyörässä-kilpailu käynnistyy 1. helmikuuta ja päättyy 31. toukokuuta 2021.

Runojen ja lorujen toivotaan käsittelevän erilaisia katsomuksia ja kulttuureja, sitä miten ne voivat kohdata lapsen elämysmaailmassa −leikillisyyttä, monikielisyyttä ja moniäänisyyttä, joka syntyy, kun kohtaa toisen tai kun saa kertoa itsestään toiselle. Kirjoituskilpailu on avoin kaikille yli 16-vuotiaille kirjoittajille. Siihen voi osallistua enintään viidellä suomenkielisellä runolla.

Teos julkaisee kilpailun parhaimmistosta kuvitetun Maailmanpyörässä-lastenrunokirjan helmikuussa 2022. Lisäksi voittaja saa palkinnokseen 2 000 euroa, toiseksi tullut 1 000 euroa ja kolmanneksi tullut 500 euroa.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Silja Järventausta ja Tomi Kontio, Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n toiminnanjohtaja Marja Laine, Kirkkohallituksen varhaiskasvatuksen asiantuntija Ilkka Tahvanainen sekä Teoksen kustannuspäällikkö Maarit Halmesarka.

Hyppää mukaan värikkääseen pyörään, ihaile ja ihmettele omaa ja toisen näköalaa! Maailmanpyörään mahtuu koko maailma: sinä, minä, me.
Osallistumisohjeet Teoksen nettisivuston ajankohtaispalstalla.

 

Ovet auki katsomuskasvatukselle!

Pieni on Suurin -lehden katsomuskasvatuksen teemanumero on ilmestynyt!

Tässä numerossa rakennamme siltoja seurakunnan ja yhteiskunnan katsomuskasvatukselle,
haastattelemme alan asiantuntijoita ja tekijöitä sekä vinkkaamme toimivista arjen käytänteistä.

Tervetuloa osallistumaan lehden lukijakyselyyn. Kartoitamme ajatuksianne erityisesti tästä katsomuskasvatuksen numerosta 2/21.
Täältä pääset myös lukemaan lehden näköisversiota!

https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/pieni-onLinkki avautuu uudessa välilehdessä…/lukijakysely/

Hyppää juhlakaruselliin!

Uusi menetelmä eri juhlaperinteiden huomioimiseen!

 

Karuselli tuo uuden, pedagogisesti perustellun työkalun juhlaperinteen käsittelyyn. Karuselli auttaa lapsia tutustumaan itselle ja kaverille tärkeään juhlaperinteeseen eri aistien avulla. 

Tulostettava juhlakaruselli ja opas

Järj. Kulttuurifoorumi Fokus, Helsingin yliopisto ja Kirkkohallitus


 

Kasvua

Päiväkodin monet katsomukset, etäkoulutus, 23.3.2021 – 30.6.2021

Kohderyhmä: Päiväkotien opettajat

Koulutus vahvistaa kasvattajien katsomustietoisuutta ja lisää kykyä huomioida katsomukset osana varhaiskasvatuksen kokonaisuutta. Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja osallistujille maksutonta. Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan etäopetuksena.

Ilmoittautuminen ja lisätietojaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kasvua

Katsomuskasvatuksen yhteistyö – dialoginen työote

11.-12.2.2021 ja 10.-11.5.2021, Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus (todennäköisesti ensimmäisen jakson toteutus on verkossa, lisätietoja myöhemmin)

Millaiseksi katsomuskasvatuksen yhteistyö on muotoutunut? Miten kehittää sitä edelleen palvelemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oikeutta katsomukseen? Koulutuksen aikana on mahdollisuus jakaa eri paikkakuntien hyviä toimintatapoja ja kehittää niitä yhdessä eteenpäin. 

Katsomuskasvatusyhteistyön perusta muodostuu dialogiselle työotteelle, joten dialogisuus on tässä koulutuksessa keskeisessä roolissa. 

Tämä koulutus on osoittautunut erinomaiseksi paikaksi pohtia yhdessä katsomuskasvatuksen moninaisia kysymyksiä vasun hengessä!

Kasvua