Hyppää sisältöön

Pilgrimsvandring från Åbo till Kökar 27–30.6.2023 - fullbokad

Som ett led i firandet av Borgå stifts 100 års jubileum ordnas en pilgrimsvandring från Åbo till Franciskusfesten på Kökar.

Vandringen startar i Skarpskyttekapellet i Åbo på tisdag. Vi åker buss o färja till Brändö, vandrar över Brändö, Kumlinge, Lappo samt Sottunga och anländer till Kökar på fredag eftermiddag. På Kumlinge möts vi upp med pilgrimsvandrare från fasta Åland och vandrar tillsammans resten av färden.

Vi firar pilgrimsmässa varje dag och övernattar i stugor. Bagaget forslas i följebil från Brändö framåt så vi bär endast ryggsäck.

Vandringen kostar 380 euro. I priset ingår kost, logi samt alla transporter. Egen matsäck behövs för tisdag eftermiddag när vi anländer till Brändö.

Utrustning som behövs: ryggsäck för det man behöver under dagens vandring, vattenflaska, solhatt, sovpåse, regnkläder och andra personliga nödvändigheter.

Efter ankomsten till Kökar får man bli kvar för Franciskusfesten eller åka vidare. Det finns sovplats reserverat i pilgrimshärbärget på Hamnö, pris 10€/natt. Andra övernattningsställen är Antons gästhem, Sandviken gästhamn och camping, olika stugor samt hotell Brudhäll. Önskar man bo på någon av dessa, bokar man själv login. Samtliga betalar själv för vistelsen på Kökar och deltagandet i Franciskusfesten. Obs! Du behöver kontanter på Kökar.

Vandringsledare är Maria Widén och Pia Bengts.

Obs! Pilgrimsvandringen är fullbokad.

Detaljerad färdplan och tidtabell skickas senare till de anmälda.

Mer information: pia.a.bengts@evl.fi, tfn 040 142 5219.