Valikko

Hyppää sisältöön

Tapahtumat

Vaivatta vihille? Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tunnelma on lämmin ja kepeä sekä rennon juhlava. Tervetuloa mukaan!

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi (at) evl.fi

Pe 12.2.2021 Kulosaaren kirkko, Helsinki (täyteen varattu)

Ilta rakkautta täynnä, ilmassa tuntuu onni. Elämä on yhtäkkiä valoa täynnä!

Seuraava Hääyö Kulosaaren kirkossa järjestetään perjantaina 12.2.2021 klo 18-21.

Koe kirkkohäiden tunnelma vaivattomalla ja kuitenkin henkilökohtaisella tavalla, vieraittesi kanssa tai vaikka ihan kahdestaan. Hääyönä on mahdollisuus avioliittoon vihkimiseen, avioliiton siunaukseen ja vihkivalojen uusintaan yhdessä Helsingin suosituimmista vihkikirkoista. Seurakunta tarjoaa puitteet ja järjestää tarvittaessa avioliiton todistajat - riittää kun hoidatte esteidentutkinnan ja järjestätte itsenne paikalle!

Parit vihitään yksi kerrallaan, mutta halutessaan samalla kertaa voidaan vihkiä esimerkiksi ystäväpariskunnat.

Tapahtuma on varattu täyteen. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä pastori Jenni Kalliolta, jenni.h.kallio (at) evl.fi.

Pe 12.2.2021 Ylitornion kirkko

Haluatteko ainutlaatuiset kirkkohäät vähällä vaivalla? Hääyössä se on mahdollista.

Tunnelmallista Hääyötä vietetään jälleen Ylitornion kirkossa (Alkkulanraitti 8) perjantai-iltana 12.2.2021. Tapahtumaan ilmoittaudutaan etukäteen 5.2. mennessä Jonna Toloselle joko sähköpostitse jonna.tolonen (at) evl.fi tai puhelimitse p. 040 522 7419.

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta ihanan tunnelmallisesti. Seurakunta tarjoaa upeat puitteet ja valmiiksi suunnitellun kokonaisuuden.
Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi viimeistään perjantaina 5.2.2021.
Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta. Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on se, että molemmat kuuluvat kirkkoon ja rippikoulu on suoritettu. Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, ota yhteys kotiseurakuntaasi. Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä.

Hääyössä on mahdollisuus myös saada kirkollinen siunaus jo solmitulle avioliitolle. Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon.

Vielä ehtii kosia!

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä pappi Jonna Toloseen, jonna.tolonen (at) evl.fi, p. 040 522 7419

Su 21.2.2021 Marian kappeli, Levi

Jospa met tehemä teän hiihtolomasta häämatkan?

Tunturin juurella olevassa tunnelmallisessa kappelissa on tiedossa rakkaudentäyteinen ilta: Levin Marian kappelissa vietetään hääyötä 21.2.2021. Hääyö on vaivaton vihkitapahtuma. Voitte tulla vieraiden kanssa, tai ihan kahdestaan. Teitä varten on kappelissa pappi, kanttori ja tarvittaessa todistajat.

Mukaan tarvitset vain
•    tulevan puolisosi ja sormukset
•    avioliiton esteettömyystodistuksen
•    molempien henkilöllisyystodistukset
•    vihkiraamatun, jonka saat kotiseurakunnasta

Vihkiajat ovat puolen tunnin välein klo 18-22. Oman ajan voi varata 12.2.2021 mennessä Kittilän seurakunnan virastosta puh. 040 532 9593 (arkisin klo 9-14) tai sähköpostilla kittila.seurakunta (at) evl.fi

Lisätietoja saapi virastosta tai Tunturi-Lapin turistipappi Anu Toivoselta p. 044 021 5792

Ke 3.3.2021 Pyhän Laurin kappeli, Ylläs

Jospa met tehemä teän hiihtolomasta häämatkan?

Äkäslompolossa, seitsemän tunturin kupeessa sijaitsevassa Pyhän Laurin kappelissa vietetään hääyötä 3.3.2021. Hääyö on vaivaton vihkitapahtuma. Voitte tulla vieraiden kanssa, tai ihan kahdestaan. Teitä varten on kappelissa pappi, kanttori ja tarvittaessa todistajat. 

Mukaan tarvitset vain
•    tulevan puolisosi ja sormukset
•    avioliiton esteettömyystodistuksen
•    molempien henkilöllisyystodistukset
•    vihkiraamatun, jonka saat kotiseurakunnasta

Vihkiajat ovat puolen tunnin välein klo 18-22. Oman ajan voi varata 26.2.2021 mennessä Kolarin seurakunnan virastosta puh. 040 5386 943 (ma, ti ja to klo 9-13, ke klo 11-15) tai kolari (at) evl.fi.

Lisätietoja saapi virastosta tai Tunturi-Lapin turistipappi Anu Toivoselta p. 044 021 5792

Ke 12.5.2021 Finlaysonin kirkko, Tampere

Save the date!

Tiedustelut ja toimitusvaraukset arkisin klo 9–15  p. 03 219 0705 tai pastori Merja Halivaara p. 050 587 5001

Lue lisää Tampereen Hääyö-tapahtumistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

To 13.5.2021 Mellikan leirikappeli, Kolkanlahti

Saarijärven seurakunnan Hääyö järjestetään helatorstaina 13.5.2021 Mellikan leirikappelissa klo 18-23. Vihkiminen tapahtuu tunnelmallisessa hirsikappelissa keskellä kauneinta kevättä.

Juhlavieraita saa kutsua maksimissaan 20 henkeä/pariskunta, mutta parin niin halutessa vihkimisen todistajat löytyvät myös talon puolesta. Tarjoamme vihkimisen jälkeen kakkukahvit ja valokuvauksen. 

Avioliittoon vihittävän parin tulee itse huolehtia esteiden tutkinnasta eli "kuulutusten hakemisesta". Se onnistuu esimerkiksi avioliiton esteiden tutkintapalvelussa. Todistus esteidentutkinnasta sekä kuvallinen henkilöllisyystodistus tulee ottaa mukaan vihkitilaisuuteen. 

Hääyössä voidaan toimittaa myös siviilimenoin solmitun avioliiton siunaaminen tai rukoushetki avioliiton puolesta esimerkiksi vuosipäivän kunniaksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka on avoinna 24.4. asti. Vihkiaikaa saa toivoa, mutta emme välttämättä pysty toteuttamaan kaikkia aikataulutoiveita. Vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein klo 18-23. Vihkimässä on kolme pappia ja kappelissa on jokaisessa toimituksessa paikalla kanttori sekä vaihtuvia muusikoita. 

Vihkivä pappi ottaa pariin yhteyttä huhtikuun lopulla ja tapaa parin Mellikassa noin puoli tuntia ennen parille varattua vihkiaikaa. 

Lisätietoja, ilmoittautuminen ja yhteystiedot Saarijärven seurakunnan sivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pe 21.5.2021 Mäntän kirkko

Juhlalliset ja tunnelmalliset kirkkohäät vähällä vaivalla!

Mäntän kirkossa vietetään hääyö-tapahtumaa 21.5.2021. Seurakunta hoitaa tilaisuuden käytännön järjestelyt ja järjestää tarvittaessa myös avioliiton todistajat. Mukaan tarvitset vain tulevan puolisosi ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen ja molempien henkilöllisyystodistukset. 
Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit vihkiparille läheisineen Mäntän seurakuntatalossa.
Vihkiajat ovat puolen tunnin välein klo 18-24. 

Hääyössä on myös mahdollisuus saada kirkollinen siunaus jo solmitulle avioliitolle tai vihkivalojen uusinnan.
Tiedustelut ja ajanvaraukset kirkkoherranvirastosta 6.5.2021 mennessä p. 040 804 9580 tai mantta-vilppula.seurakunta (at) evl.fi.

Lisätietoja Mänttä-Vilppulan seurakunnan sivuilla
 

To 9.9.2021 tunturikappelien yhteinen Hääyö

Parhaaseen ruska-aikaan 9.9.2021 on tarkoitus pitää tunturikappelien yhteinen Hääyö. Tunturikappeleita on neljä: 
•    Marian kappeli Levillä
•    Pyhän Laurin kappeli Äkäslompolossa
•    Revontulikappeli Pyhätunturilla
•    Saariselän kappeli

Tapahtumat varmistuvat keväällä 2021.

Pe 17.9.2021 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) seuraavan kerran 17.9.2021. 

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti. Illan aikana paikalla on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki parit ehditään vihkiä. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Vuoronumeron oman vihkiajan varaamiseksi voi hakea Pyhän Laurin kappelin (Pappilankuja 3) edestä klo 17.30 alkaen. Etkot ja ja vihkiaikojen varaus vuoronumeroittain alkavat kappelissa klo 18. Ensimmäinen vihkiminen alkaa klo 19.

Hääyö-tapahtuman järjestelyjä koskevia tietoja päivitetään tapahtuman lähestyessä. Tarkkailemme koronatilanteen kehitystä ja teemme järjestelyjä sen mukaan. Avioituville pareille tarjoamme omaa vihkivuoroa odotellessa myös mahdollisuuksien mukaan hääkakkua ja kahvia kappelilla.
Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan. Vihkimisiä pidetään kirkon lisäksi myös muun muassa kappelin eri tiloissa.

Mukaan tarvitset vain tulevan puolisosi ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen sekä molempien henkilöllisyystodistukset. Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteri) viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan. Jos olet mennyt aiemmin naimisiin maistraatissa, niin Hääyössä on mahdollista saada myös kirkollinen siunaus avioliitollesi. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon.

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä pappi Sari Hartikkaan puh. 050 434 5539 sari.hartikka (at) evl.fi.

Lisää Hääyöstä Vantaan Pyhän Laurin kirkollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pe 26.11.2021 Tuomiokirkko, Tampere

Save the date!  Lue lisää Tampereen HääöistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hääyö. Ensisuudelma, jonka saat kokea uudestaan.