Hyppää sisältöön

Tapahtumat

Vaivatta vihille? Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tunnelma on lämmin ja kepeä sekä rennon juhlava. Tervetuloa mukaan!

 

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi (at) evl.fi
 

23.03.23 Tuusulan kirkko

Onko tämä teidän suuri päivänne? Haluatteko sanoa tahdon? Tuusulan seurakunta järjestää hääyö-tapahtuman to 23.3.2023. Vihkimiset ovat puolen tunnin välein klo 18 alkaen.

Hääyö on tunnelmallinen ja ainutlaatuinen tapahtuma illalla Tuusulan tunnelmallisessa kirkossa. Vihkiminen tapahtuu vaivattomasti ja ilman häästressiä. Kaikki on tehty teille valmiiksi – paikalla on pappi, kanttori ja tarvittaessa todistajat. Voitte tulla kahdestaan tai pyytää mukaan häävieraita. Seurakunta tarjoaa lasin kuohuvaa hääparille ja häävieraille.

Varatkaa vihkiaika 10.3. mennessä kirkkoherranvirastosta, p. 09 875 960.

Lisätietoja antavat pappi Tiina Eriksson, p. 040 660  4133 ja pappi  Eliisa Winberg, p. 040 571 6424

 

15.09.2023 Vantaan Pyhän Laurin kirkko

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) yleensä syyskuun kolmantena perjantaina - seuraavan kerran 15.9.2023.

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti. Illan aikana paikalla on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki parit ehditään vihkiä. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Vihkimisiä voidaan pitää kirkon lisäksi myös esimerkiksi kappelin tiloissa. 
Vuoronumeroita vihkiajan varaamiseksi aletaan jakaa Pyhän Laurin kappelin edestä klo 17.30. Vihkiaikojen varaus alkaa kello 18. 

Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan. Vihkitoimituksen saa tarvittaessa myös englannin kielellä.  

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä Päivi Helén paivi.helen(a)evl.fi puh. 050 572 2666 

 

**************************************************************************************************

Vihkimistä varten mukaan tarvitaan:

  • tuleva puoliso ja sormus/sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistus
  • molempien henkilöllisyystodistukset
  • vihkiraamatun saat kotiseurakunnasta

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Avioliiton esteettömyystodistus tilataan osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, asioimalla kotiseurakunnassa, seurakunnan aluekeskusrekisterissä tai maistraatissa. Lisätiedot ja kirkollisen vihkimisen edellytykset löytyvät seurakuntien verkkosivuilta. 

Todistus esteidentutkinnasta lähetetään kotiosoitteeseen postitse tai sähköpostitse, ja se on voimassa neljä kuukautta. Hääyötä varten esteiden tutkinnan voi siis laittaa vireille heti. Parin pitää tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. 

**************************************************************************************************

Hääyö. Ensisuudelma, jonka saat kokea uudestaan.

Hääpareja rivissä kirkon edustalla.

Hääyön pappeja photo booth -rekvisiitan kanssa.

Kakkupala ja lasilliset kuohuvaa hääparin välissä kirkon penkillä.

Hääpari ja pappi alttarilla.

Pimeässä illassa kirkon ulkopuolella ihmisten siluetteja.