Hyppää sisältöön

Tapahtumat

Vaivatta vihille? Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tunnelma on lämmin ja kepeä sekä rennon juhlava. Tervetuloa mukaan!

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi (at) evl.fi

Pe 27.8. Espoonlahden kirkko, Espoo

Nyt on espoolaisten helppo mennä naimisiin. Kirkko ja kakkukahvit on jo varattu - tule paikalle tuevan puolisosi kanssa. Hääyö on Espoonlahden kirkossa, Kipparinkatu 8. Vihkiajat puolen tunnin välein. Vihkiparille ja n. 10 häävieraalle tarjotaan seremonian jälkeen kakkukahvit. Varaukset Espoon seurakuntien palvelukeskus ma-ti klo 9-15, ke-to klo 9-12, 09 8050 2601.

La 28.8. Vihille luonnon helmassa, Jyväskylä

 Vie rakkaasi ulos - häätapahtuma kutsuu pareja vihille luonnon helmaan Suomen luonnon päivänä. 

Jyväskylän seurakunta tarjoaa avioliittoa harkitseville persoonallisen ja mutkattoman tavan mennä naimisiin. Seurakunnan papit vihkivät pareja Suomen luonnon päivänä 28.8. kello 13 alkaen järvien, metsien ja harjujen maisemissa, yhteensä viidessä paikassa eri puolilla Jyväskylää.   

Tarjolla olevia vihkimispaikkoja ovat Harjun portaat Jyväskylän keskustassa, Paljaspään huippu Säynätsalossa, Kalasaaren paviljongin ranta, Vaajakosken Naissaaren puisto ja Korpilahden satama. Päivän aikana vihitään enintään 25 paria, viisi kussakin paikassa.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa maanantaina 24.5. seurakunnan verkkosivuilla osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi.    

Avoimen taivaan alle vihittäväksi saapuvat tarvitsevat mukaansa vain tulevan puolisonsa, sormukset, henkilöllisyystodistukset sekä todistukset avioliiton esteiden tutkinnasta. Seurakunta vastaa parien vihkimisestä, vihkipaikkojen lupajärjestelyistä sekä tunnelmaan sopivasta elävästä musiikista.  

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, aluekeskusrekisterissä tai maistraatissa. Lisätiedot ja kirkollisen vihkimisen edellytykset seurakunnan verkkosivuilta. Vihkimisissä noudatetaan Jyväskylän seurakunnan tuolloin voimassa olevia koronaohjeistuksia. 

Lisätiedot: Riku Bucht, aluekappalainen, p. 050 407 0115, riku.bucht@evl.fi 

To 9.9.2021 tunturikappelien yhteinen Hääyö

Unohtumaton ruskahetki tunturikappelissa!

Neljässä tunturikappelissa Levillä, Ylläksellä, Saariselällä ja Pyhällä vietetään hääyötä 9.9.2021 klo 18-22. Hääyö on vaivaton vihkitapahtuma. Voitte tulla vieraiden kanssa, tai ihan kahdestaan. Teitä varten on kappelissa pappi, kanttori ja tarvittaessa todistajat.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset
  • vihkiraamatun, jonka saat kotiseurakunnasta

Hääyö-tapahtumassa voidaan paitsi vihkiä, myös siunata aiemmin solmittu avioliitto. Parit vihitään yksitellen, kukin omassa tilaisuudessaan, mutta toki esimerkiksi ystäväpariskunnat voidaan vihkiä yhteisessä tilaisuudessa.

Tapahtumiin on ilmoittautuminen 1.9.2021 mennessä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Levin Marian kappeli

- Kittilän seurakunnan virasto puh. 040 532 9593 tai kittila.seurakunta@evl.fi

Äkäslompolon Pyhän Laurin kappeli

- Kolarin seurakunnan virasto puh. 040 5386 943 tai kolari@evl.fi

Saariselän Pyhän Paavalin kappeli

- Inarin seurakunnan virasto puh. 040 760 4202 tai inarin.seurakunta@evl.fi

Revontulikappeli Pyhätunturilla

- Tunturi-Lapin turistipappi Anu Toivonen, puh. 044 021 5792 tai anu.toivonen@evl.fi

Pe 17.9.2021 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) seuraavan kerran 17.9.2021. 

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti. Illan aikana paikalla on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki parit ehditään vihkiä. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Vuoronumeron oman vihkiajan varaamiseksi voi hakea Pyhän Laurin kappelin (Pappilankuja 3) edestä klo 17.30 alkaen. Etkot ja ja vihkiaikojen varaus vuoronumeroittain alkavat kappelissa klo 18. Ensimmäinen vihkiminen alkaa klo 19.

Hääyö-tapahtuman järjestelyjä koskevia tietoja päivitetään tapahtuman lähestyessä. Tarkkailemme koronatilanteen kehitystä ja teemme järjestelyjä sen mukaan. Avioituville pareille tarjoamme omaa vihkivuoroa odotellessa myös mahdollisuuksien mukaan hääkakkua ja kahvia kappelilla.
Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan. Vihkimisiä pidetään kirkon lisäksi myös muun muassa kappelin eri tiloissa.

Mukaan tarvitset vain tulevan puolisosi ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen sekä molempien henkilöllisyystodistukset. Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteri) viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan. Jos olet mennyt aiemmin naimisiin maistraatissa, niin Hääyössä on mahdollista saada myös kirkollinen siunaus avioliitollesi. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon.

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä pappi Sari Hartikkaan puh. 050 434 5539 sari.hartikka (at) evl.fi.

Lisää Hääyöstä Vantaan Pyhän Laurin kirkollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pe 26.11.2021 Tuomiokirkko, Tampere

Save the date!  Lue lisää Tampereen HääöistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hääyö. Ensisuudelma, jonka saat kokea uudestaan.