Hyppää sisältöön

Tapahtumat

Vaivatta vihille? Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tunnelma on lämmin ja kepeä sekä rennon juhlava. Tervetuloa mukaan!

 

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi (at) evl.fi

9.7.2022 Monolan aitta, Lieksa

Lieksan Hääyö-tapahtuma järjestetään 9.7.2022 klo 19 alkaen Monolan aitalla, jossa Jean ja Aino Sibelius majoittuivat häämatkansa aikana 130 vuotta sitten.  

Musiikista vastaavat Monola-juhlaviikon taiteilijat mm. viulisti Liisa Makkonen, alttoviulisti Nana Raitaluoto ja sellisti Jussi Makkonen. Lieksan seurakunnan papisto toimittaa vihkimisen Monola-aitan pihapiirissä. Hääkahvit ja kakun tarjoaa Lieksan seurakunta.

Ilmoittautuminen 15.6.2022 mennessä Lieksan seurakuntaan: sähköpostilla lieksa(at)evl.fi tai puhelimitse 0400 365 575 (varmimmin klo 9-12 ma-pe)

Sibeliusten häämatkan aineellinen kulttuuriperintö elää edelleen Monolan aitan alkuperäisissä jykevissä hirsissä ja samassa Monolanniemestä Kolin suuntaan avautuvassa järvimaisemassa. Häämatkan henkinen kulttuuriperintö elää ja on edelleen kaikkien kuultavana Monolassa syntyneessä musiikissa.

Lisätietoja; lieksanseurakunta.fi sekä monola.fi
 

16.9.2022 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) seuraavan kerran perjantaina 16.9.2022. Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti. Illan aikana paikalla on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki parit ehditään vihkiä.

Ennakkoilmoittautumista ei ole. Vihkimisiä voidaan pitää kirkon lisäksi myös esimerkiksi kappelin tiloissa. Vuoronumeroita vihkiajan varaamiseksi aletaan jakaa Pyhän Laurin kappelin (Pappilankuja 3) edestä klo 17.30. Vihkiaikojen varaus alkaa kello 18.  

Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.  

Hääyössä vihkitoimituksen saa tarvittaessa myös englannin kielellä.   

Jos olet mennyt aiemmin naimisiin maistraatissa, niin Hääyössä on mahdollista saada myös kirkollinen siunaus avioliitollesi. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon. Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan.

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä Päivi Helén paivi.helen(at)evl.fi puh. 050 572 2666.

Ensimmäistä kertaa Hääyötä vietettiin vuonna 2009. Pyhän Laurin kirkon Hääyössä on vuosien varrella viettänyt häitään jo pitkälti yli 300 paria, ja idea vaivattomasta, mutta arvokkaasta vihkitapahtumasta on levinnyt Vantaalta myös muille paikkakunnille. 

**************************************************************************************************

Vihkimistä varten mukaan tarvitaan:

  • tuleva puoliso ja sormus/sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistus
  • molempien henkilöllisyystodistukset
  • vihkiraamatun saat kotiseurakunnasta

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, asioimalla kotiseurakunnassa, seurakunnan aluekeskusrekisterissä tai maistraatissa. Lisätiedot ja kirkollisen vihkimisen edellytykset löytyvät seurakuntien verkkosivuilta. 

Todistus esteidentutkinnasta lähetetään kotiosoitteeseen postitse tai sähköpostitse, ja se on voimassa neljä kuukautta. Hääyötä varten esteiden tutkinnan voi siis laittaa vireille heti. Parin pitää tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. 

**************************************************************************************************

Hääyö. Ensisuudelma, jonka saat kokea uudestaan.

Hääpareja rivissä kirkon edustalla.

Hääyön pappeja photo booth -rekvisiitan kanssa.

Kakkupala ja lasilliset kuohuvaa hääparin välissä kirkon penkillä.

Hääpari ja pappi alttarilla.

Pimeässä illassa kirkon ulkopuolella ihmisten siluetteja.