Tapahtumat

Vaivatta vihille? Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tunnelma on lämmin ja kepeä sekä rennon juhlava. Tervetuloa mukaan!

La 6.7.2019 Kampin kappeli, Helsinki

Heinäkuussa on harvinainen mahdollisuus sanoa tahdon Kampin kappelissa. Kampin kappeli on avattu seitsenvuotisen historiansa aikana vain kaksi kertaa vihkimisiä varten ja edellisestä kerrasta on kulunut jo useampi vuosi.

Nyt on jälleen tilaisuus astella alttarille ainutkertaisessa hääyö-tapahtumassamme 6.7. Vihkiaikoja on jaossa 20 minuutin välein välillä 18.00 - 00.00. Kaikki parit ovat tervetulleita varaamaan joko vihkimisen, avioliiton siunaamisen, vihkivalojen uusimisen tai mikäli päivä kohdalleen sattuu vaikka avioliiton vuosipäivän rukoushetken.

Aikojen tiedustelut ja varaamiset arkisin kello 9 - 16 välillä 3.6. - 28.6. nanna.helaakoski@evl.fi tai 050 412 9913

Kampin kappeli, Simonkatu 7, 00100 Helsinki

Pe 30.8.2019 Espoonlahden kirkko, Espoo

Nyt on helppoa mennä naimisiin! Kirkko ja kakkukahvit on jo varattu – tule sinä paikalle tulevan puolisosi kanssa. Voit ottaa ystäviä ja sukulaisiakin mukaan.

Vihkiparille ja noin kymmenelle häävieraalle tarjotaan seremonian jälkeen kakkukahvit.

Vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein kello 21 alkaen 23.30 asti ja varaukset tehdään Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta ma-pe klo 9–15 p. 09 8050 2601.

Espoonlahden kirkko, Kipparinkatu 8, 02320 Espoo

Lue lisää

Su 1.9.2019 Kallion kirkko, Helsinki

Kaunis syyskuinen ilta, ilmassa rakkauden tuoksua, kirkkosalissa jännittyneitä hymyjä, urkujen sulosointuja, alttarin takana pappi ja papin edessä sinä ja rakkaasi sanomassa ”Tahdon!” Olisiko tämä se hetki, jolloin astutte avioliiton satamaan?

Hääyössä kaikki on valmiina teitä varten. Varaatte vain teille sopivan ajan, teette avioliiton esteiden tutkinnan ja kutsutte halutessanne läheisenne paikalle – seurakunta järjestää kaiken muun ja tarjoaa vielä herkulliset kakkukahvit juhlan kunniaksi. Hääyössä on vihkimisiä puolen tunnin välein klo 18 alkaen Kallion kirkon kirkkosalissa. Ilmoittautumiset ja lisätietoja kirkkoherranvirastosta p. 09 2340 3600 tai kallio.srk@evl.fi.

Kallion kirkko, Itäinen papinkatu 2, 00530 Helsinki

Su 1.9.2019 Vivamo, Lohja

Pitäisi mennä naimisiin, mutta ei ole vielä ehtinyt? Miten viettää kirkkohäitä pienellä touhulla? Hääyössä se on mahdollista. Riittää kun tulette paikalle ja sanotte ”tahdon”. Lohjan seurakunta ja Kansan Raamattuseuran Vivamon toimintakeskus järjestävät yhteistyössä 1.9.2019 ainutlaatuisen mahdollisuuden tähän.

Vihkiminen Vivamon kauniissa maisemissa voi tapahtua luonnossa Lohjanjärven rannalla, Hiljaisuuden puutarhassa tai sisällä Pyhän Birgitan kappelissa tai Särkyneen Sydämen kirkossa.

Vivamon ravintola palvelee häätarjoiluissa.

Vihkiparin pitää hoitaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassaan tai maistraatissa vähintään viikkoa ennen tilaisuutta. Tämän jälkeen voitte pyytää lähettämään todistuksen esteidentutkinnasta Lohjan seurakuntaan PL 49, 08100 Lohja. Voit myös skannata todistuksen esteiden tutkinnasta ja lähettää sen osoitteeseen: lohja.kirkkoherranvirasto@evl.fi

Vivamo, Vivamontie 2 08200 Lohja

To 19.9.2019 Bröllopsnatt, Johanneskyrkan, Johannes församling

Glöm all bröllopsstress och kostsamma arrangemang! Den 19 september 2019 ordnar Johannes församling för första gången Bröllopsnatt. Det innebär att du och din partner kan komma och gifta er i Johanneskyrkan – utan att ni behöver boka något på förhand.

Kom som ni är, fint klädda i brudklänning och kostym eller i vanliga kläder. Det här är ett lågtröskelevenemang för de som länge tänkt att ”kanske vi borde gifta oss” – eller för de som vill vara spontana!

Bröllopsnatten inträffar 19.9.2019 mellan kl. 21 och 23.30. Ni kan endera anmäla er på förhand till informatör Louise Häggström (050 475 1432, louise.haggstrom@evl.fi) eller bara komma och vänta på er tur. Det enda ni behöver komma ihåg är att göra en hindersprövning minst en vecka innan. Det kan ni göra genom att fylla i en fysisk blankett i vårt kansli på Högbergsgatan 10. Ni kan även fylla i blanketten på nätet.

På plats finns kaplan Monica Heikel-Nyberg som viger er, samt kantor Anne Hätönen som spelar ingångs- och utgångsmusiken. Informatör Louise Häggström är också på plats och kan ta bilder utan kostnad ifall ni så önskar. Efter vigseln bjuder församlingen er på bubbel!

To 19.9.2019 Pääkirkko, Varkaus

Ilta rakkautta täynnä, ilmassa tuntuu onni.

Hääyö Varkauden pääkirkossa klo 19 lauantaina 19.9.2019.

Urut soivat. Kattokruunut hehkuvat ja hätkähdyttävän upea fresko kohoaa kohti korkeuksia. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävän Varkauden pääkirkon säteily luo ilmapiirin, joka erottaa tämän hetken muista. Koko ihana tapahtuma hehkuu herkkyyttä, rakkautta ja ainutlaatuista juhlaa.

Koe kirkkohäiden ulkonainen upeus ja eksotiikka ainutlaatuisella vaivattomalla ja kuitenkin henkilökohtaisella tavalla Varkauden hääyössä!

Ilmoittaudu pastori Kari Iivariselle, p. 040 572 7800.

To 19.9.2019 Nokian kirkko, Nokia

Vatsanpohjassa nipistää vähän, mutta puristan kättä kädessäni lujasti ja vilkaisen viereeni. Siinä hän on. Ihan pian me olemme aviopari. Astumme kirkkosaliin ja urut soivat. Yläpuolella kaartuu ihana vaaleansininen kupoli, sitä täplittävät tähdet. Kattokruunut hohtavat kullanvärisinä. Nokian kirkko on niin kaunis, juuri täällä tahdon naimisiin, tästä olen haaveillut. 

Tämän unelman myös sinä voit tehdä todeksi 19.9.2019 Hääyössä Nokian kirkossa klo 19 alkaen. Mukaan tarvitset vain hänet, tulevan puolisosi. Me järjestämme kirkkohäät puolestanne tunnelmallisesti ja vaivattomasti sekä tarjoamme kakkukahvit vihkipareille. Avioliiton esteiden tutkinta on hyvä laittaa vireille ja ilmoittautua Hääyöhön 6.9.2019 mennessä. Lisätietoja antaa pastori Eeva Koskimäki: 050 430 7163.

Nokian kirkko, Pirkkalaistie 22, 37100 Nokia

Pe 20.9.2019 Vantaan Pyhän Laurin kirkko

Syyskuun hämärtyvässä illassa keskiaikainen kivikirkko on täynnä onnea ja rakkautta. Vantaan Pyhän Laurin kirkon Hääyössä pääsee naimisiin tunnelmallisesti ja arvokkaasti, mutta vaivatta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mukaan tarvitset vain tulevan puolisosi ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen ja molempien henkilöllisyystodistukset.

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45). Vihkiaikojen jako ja etkot Pyhän Laurin kappelilla (Pappilankuja 3) alkavat klo 18.45. Vihkimiset käynnistyvät klo 20.

Kaikkien aikojen ensimmäistä Hääyö-tapahtumaa vietettiin vuonna 2009 juuri täällä, pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa. Tapahtuma-ajaksi on vakiintunut syyskuun kolmas perjantai.

Lue lisää

Pe 22.11.2019 Tampereen Tuomiokirkko

Haluatteko juhlalliset ja tunnelmalliset kirkkohäät vähällä vaivalla? Hääyössä se on mahdollista. Riittää kun tulette paikalle ja sanotte ”tahdon”, seurakunta järjestää kaiken muun ja tarjoaa vielä mainiot kakkukahvit juhlan kunniaksi.

Hääyö on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa vihitään useampi pari yhdellä kertaa. Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit hääparille ja heidän läheisilleen.

Ilmoittautua voi  arkisin klo 9 - 15  p. 03 219 0705

Lue lisää

Hääyö. Ensisuudelma, jonka saat kokea uudestaan.