Hyppää sisältöön

Tapahtumat

Vaivatta vihille? Hääyö-tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tunnelma on lämmin ja kepeä sekä rennon juhlava. Tervetuloa mukaan!

 

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi (at) evl.fi

 

11.11.2023 Pirkkalan Vanha kirkko

Tunnelmalliset kirkkohäät vaivatta Hääyö-tapahtumassa Pirkkalan Vanhassa kirkossa 11.11.2023 klo 18 alkaen.

Järjestämme Pirkkalassa pari kertaa vuodessa Hääyö-tapahtuman, joka on helppo tapa mennä naimisiin kirkossa ilman erityistä järjestelyjen vaivaa. Tavallisesti Hääyö on noin klo 18 alkaen perjantaina tai lauantaina marraskuussa ja toukokuussa, ajankohdat vaihtelevat hieman.  Marraskuun 2023 hääyö on Pirkkalan Vanhassa kirkossa.

Kukin pari saa oman juhlansa: yhtä aikaa ei ole vihittävänä muita pareja. Vihittäväksi voi tulla vaikka vaan kahdestaan, sillä seurakunta huolehtii todistajista.

Kirkko on valmiiksi koristeltu. Pappia ja kanttoria ei tarvitse erikseen varata ja morsiuskimpun voi halutessaan lainata. Juhlaan ei tarvita välttämättä erityistä hääasua, kunhan asu on kirkkotilaan soveltuva. Pappi käy vihkiparien kanssa keskustelun puoli tuntia ennen vihkimistä.

Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille ja heidän läheisilleen kakkukahvit.

Hääillassa on mahdollista myös jo siviiliviranomaisen edessä solmitun avioliiton siunaaminen.

Kysy lisää ja varaa vihkiaika Pirkkalan seurakuntatoimistosta.

 

02.12.2023 Piirin kirkko, Seinäjoki

Nyt helposti vihille! Tunnelmallinen Hääyö-tapahtuma Törnävällä, joka mahdollistaa ainutlaatuisen ja vaivattoman kirkollisen vihkimisen. Vihkiminen Piirin kirkossa os. Seuralantie 17 ja täytekakkukahvit Soukanjoen srk-kodilla. Vihkimiset ovat tunnin välein klo 12 alkaen iltamyöhäiseen saakka, hääparin toiveen mukaisesti ja sen päälle on mahdollista nauttia hääkahvit Soukanjoen seurakuntakodilla os. Ruusukatu 22. Seurakunta tarjoaa noin 15 hengelle nämä.

Varaa kirkko ja kahvit 17.11. mennessä palvelutoimistosta p. Seinäjoki (06) 418 4901 ja muistakaa esteiden tutkinta. https://evl.fi/perhejuhlat/haat/avioliiton-esteiden-tutkinta-ja-esteettomyystodistus

Tiedustelut merja.lampila@evl.fi. Lisätietoja Seinäjoen seurakunnan verkkosivuilta. 

 

02.02.2024 Kangasalan kirkko

Vaivattomasti ja tunnelmallisesti naimisiin hääyössä Kangasalan kirkossa! Tarjoamme mahdollisuuden avioitua ilman suuria valmisteluita.

Voitte myös hakea siunauksen liitollenne, joka on solmittu siviilimenoin aiemmin. Kukin pari saa oman juhlansa: yhtä aikaa ei ole vihittävänä muita pareja. Vihittäväksi voi tulla myös ihan kahdestaan, sillä seurakunta huolehtii todistajista. Suurta hetkeä saa toki tulla juhlistamaan isokin porukka!

Varaa aikasi viimeistään 15.1.2024 seurakuntatoimistosta joko soittamalla p. 040 309 8000 tai sähköpostitse kangasalan.seurakunta@evl.fi.

Vihkimiset puolen tunnin välein aikavälillä 18.00-21.30.

Lisää tietoa hääyöstä: 040 309 8113 minna.kyrkko@evl.fi

 

24.2.2024. Kuopion kirkot

Alttarille vaivattomasti – ilman juhlastressiä! Kirkon kotoisa tunnelma luo puitteet ikimuistoiselle hetkelle. Hääyössä kaikki on tehty teille valmiiksi. Seuraavaa Hääyötä Kuipion kirkoissa vietetään 24.2.2024.

Hääyön aikana parit vihitään yksi kerrallaan, mutta samalla kertaa voidaan vihkiä esimerkiksi ystäväpariskunnat. Jos avioliitto on solmittu maistraatissa, voidaan hääyössä toimittaa avioliiton siunaaminen.

Seurakunta tarjoaa vihkimisen jälkeen kakkukahvit pienelle hääseurueelle. Tuomiokirkon tiloissa ei ole mahdollisuutta järjestää kahvitilaisuutta. Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Lisätietoja: Hääyö - Kuopion seurakunnat

Ilmoittautuminen tapahtuu seurakuntien sihteereille. 

Tuomiokirkko: Tuomiokirkkoseurakunnan sihteeri 040 4848 248

Alavan kirkko: Alavan seurakunnan sihteeri 040 4848 286

Petosen seurakuntatalo: Kallaveden seurakunnan sihteeri 040 4848 327

Pyhän Johanneksen kirkko: Männistön seurakunnan sihteeri 040 4848 379

Puijon kirkko: Puijon seurakunnan sihteeri 040 4848 410

Nilsiän ja Vehmersalmen kirkot: Järvi-Kuopion seurakunnan sihteeri 040 4888 602 

 

24.04.2024 Laukeuden risti, Seinäjoki

Nyt helposti vihille! Vihkiminen Lakeuden Ristissä. Vihkimiset ovat tunnin välein klo 14 alkaen ilta myöhäiseen saakka, hääparin toiveen mukaisesti ja sen päälle on mahdollista nauttia hääkahvit Kranissa Ala-Kuljunkatu 1D. Seurakunta tarjoaa kahvit noin 15 hengelle.

Tunnelmallinen tapahtuma, joka mahdollistaa ainutlaatuisen ja vaivattoman kirkollisen vihkimisen. Varaa 10.3. mennessä kirkko ja kahvit palvelutoimistosta p. Seinäjoki (06) 418 4901

Tiedustelut: merja.lampila@evl.fi. Lisätietoja seurakunnan verkkosivuilta.

 

**************************************************************************************************

Vihkimistä varten mukaan tarvitaan:

  • tuleva puoliso ja sormus/sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistus
  • molempien henkilöllisyystodistukset
  • vihkiraamatun saat kotiseurakunnasta

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Avioliiton esteettömyystodistus tilataan osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, asioimalla kotiseurakunnassa, seurakunnan aluekeskusrekisterissä tai maistraatissa. Lisätiedot ja kirkollisen vihkimisen edellytykset löytyvät seurakuntien verkkosivuilta. 

Todistus esteidentutkinnasta lähetetään kotiosoitteeseen postitse tai sähköpostitse, ja se on voimassa neljä kuukautta. Hääyötä varten esteiden tutkinnan voi siis laittaa vireille heti. Parin pitää tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. 

**************************************************************************************************

Hääyö. Ensisuudelma, jonka saat kokea uudestaan.

Hääpareja rivissä kirkon edustalla.

Hääyön pappeja photo booth -rekvisiitan kanssa.

Kakkupala ja lasilliset kuohuvaa hääparin välissä kirkon penkillä.

Hääpari ja pappi alttarilla.

Pimeässä illassa kirkon ulkopuolella ihmisten siluetteja.