Hyppää sisältöön

Reseptio-lehti

Reseptio on Kirkon ulkoasiain osaston teologisten asiain aikakauslehti, jossa käsitellään ekumenian ja teologian ajankohtaisia teemoja.

Lehti on ilmestynyt vuodesta 1992 alkaen ja vuosittain ilmestyy kaksi numeroa. Julkaistuja lehtiä voi tiedustella Teologisten asiain yksiköstäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Reseptio 2021

  • Reseptio 1/2021 Tässä numerossa julkaistaan dokumentaatiota kirkkomme oppikeskusteluista Suomen ortodoksien kanssa sekä kohtaamisista Venäjän luterilaisten ja ortodoksien kanssa. Korona pandemian ajalle tyypillisesti ja sen tuomaa ”digiloikkaa” kuvastaen tuoreimmat aineistot ovat peräisin verkkopohjaisista kokouksista, joissa niistä on keskusteltu etäyhteyksien varassa. Temaattisesti käsitellään apostolisen evankeliumin ymmärtämistä kirkon traditiossa ja nykyään sekä kirkkojen ajankohtaisia kysymyksiä korona-aikana. Käsitellään myös eettisiä kysymyksiä ekumeenisessa keskustelussa sekä ajankohtaisena teemana transhumanismin haastetta humanismille ja kristinuskon ihmiskäsitykselle. Päätteeksi tarjotaan vielä katsaus uuteen teologiseen tutkimukseen kahdesta helluntailaisesta nykyteologista Yhdysvalloissa ja Afrikassa.
Päivitetty