Sana sinulle -hartauksien kirjoittajat 2018

Marja-Sisko Aalto

Olen toiminut pappina yli 40 vuotta, pisimpään kirkkoherrana Imatralla ja sen jälkeen notaarina Kuopion tuomiokapitulissa.

Olen myös kirjailija ja luonnossa samoilija. Olen perehtynyt erityisesti raamatuntutkimukseen ja erityisryhmien tasa-arvoisiin oikeuksiin kirkossa.

 

Iida Glumoff

Uuden testamentin eksegetiikasta ja kasvatustyöstä innostuva Oulunsalon seurakunnan pappi.

"Taustaltani olen seurakuntien nuorisotyön ja kymppimessujen kasvattama tavis. Nauran usein ja paljon, varsinkin omille jutuilleni."

 

Eeva-Kaisa Heikura

Olen viestijä-pappi, omaishoitaja-äiti sekä aloitteleva saarnatutkija. Toimin Kirkon viestinnässä viestintäpäällikkönä.

”Jumala on suuri ja ihminen pieni, Jumalan kädet tässä maailmassa.”

 

Matti Hernesaho

Nuori aikuinen ja nuorten aikuisten pastori Turun Mikaelinseurakunnassa.

"Olen kolmen pojan isä ja puutaloasuja tois puol jokke, mutten koskaan tule turkulaiseksi. Paikallisseurakunnat ja niiden yhteisöllisyys ovat sydämen asia, lienen myös hivenen hihhuli. Piilorakkauteni  ja synkkä menneisyyteni on hallinto, mutta tätä ei saa kertoa seurakuntalaisille."

 

Pekka Yrjänä Hiltunen

Uskonnollinen kokemus ja uskonnollinen ryhmänmuodostus on kiinnostanut minua kutakuinkin aina. Uskontojen erilaisuus ja se, missä ne raapivat samaa kutinaa, ovat myös minua kiinnostavia kohteita, vaikkakin ehdottomasti liian vaikea - siksi kivaa ja loputonta pohdittavaa.

Uskontojen rauhanomainen rinnakkaiselo on välttämättömyys maailmassamme, jos mielimme elää täällä hiukka pidempään. Sitä olisi edistettävä. Voi hyvin olla, että kasvan piharatamoa ennen kuin tämä kaikki selviää: on siis turvauduttava uskomiseen!

 

Kaisa Kariranta

Pappi ja tietokirjailija, jota elämä on kuljettanut hartauksien arvostelijasta hartauksien pitäjäksi ja saarnakriitikosta saarnaajaksi. Löydän kaikessa pyhän kajastusta ja siksi elän ihmeiden keskellä.

 

 

Samuli Suonpää

Uskontojournalisti, joka hartauksia kirjoittamallayrittää irrottautua journalistin, tarkkailijan roolistaan ja heittäytyä uskon virtaan, elää sitä todeksi.