Hyppää sisältöön

Sana sinulle

Sana sinulle, ole hyvä. Hetken hiljentyminen vuoden jokaiselle pyhäpäivälle.

Sana sinulle

Loppiainen

Matt. 2:1–12

Valo pimeässä

On hämärää ja hiljaista, kun itämaan tietäjät kulkevat eteenpäin. Aurinko on laskenut, mutta miehet jatkavat matkaansa. He kulkevat hiljaa, taittavat pitkää matkaansa omissa ajatuksissaan.

Yksi valonlähde hiljaisessa yössä voittaa pimeän. Taivaalle on syttynyt tähti, ja se riittää. Viisaat idästä tietävät, että se johdattaa heidät perille. He luottavat pääsevänsä perille ja näkevänsä luvatun Kuninkaan.

Kunpa olisin tuon rauhallisen karavaanin matkassa mukana. Hiljaa seuraisin tähteä, luottaisin sen valon johdattavan minut perille. Matkan varrella ilo jo läikähtäisi mielessä: ei enää pitkään, niin jo näkisin Jeesuksen.

Mutta välillä itämaan tietäjien karavaanin rauhaisa ja vakaa kulku Vapahtajan luo on oman elämän etenemisestä niin kovin kaukana. Suunnannäyttäjä on kadoksissa. Tähteä, jota seuraisin, ei näykään. Valoja on liikaa. Välillä niitä on niin paljon, että en enää tiedä, mitä niistä pitäisi lähteä seuraamaan. On vilkkuvia ja värikkäitä valoja, liian kirkkaita ja häikäiseviä.

Olisipa rohkeutta sammuttaa turhat valot, jotta yksi niistä saisi loistaa kirkkaammin. Jotta kulkuni olisi vakaampaa, enkä kompuroisi matkalla niin pahasti. Jotta en hämärässä eksyisi matkan varrella niin monta kertaa.

Matkanteko ei onneksi kuitenkaan ole ihmisen itsensä varassa. Sillä Jeesus ei tarvitse valoa löytääkseen meidät. Silloinkin, kun pimeys omassa elämässämme tuntuu voittavan, kun valo vaikuttaa olevan kokonaan kadoksissa, Jeesus kulkee vierellämme. Hän tarttuu kädestä ja pitää meidät karavaanin matkassa mukana, perille saakka.

Eeva-Kaisa Heikura
Kirjoittaja on pastori ja viestintäpäällikkö Kirkon viestinnässä

Sinisiä skilloja nurmikolla. Kuva: Silva Sevelius

Sana sinulle on Kirkon viestinnän ylläpitämä palvelu, joka tarjoaa hartauskirjoituksen jokaiselle vuoden pyhäpäivälle. Hartauskirjoituksiin voi törmätä internetin lisäksi myös sanoma- ja paikallislehdissä sekä eri puolilla maailmaa ilmestyvissä ulkosuomalaisten lehdissä, sillä kirjoitukset ovat vapaasti lehdistön käytettävissä.

Lisätietoja: Kirkon viestintä, Hanna Paavilainen, sähköposti: hanna.paavilainen(AT)evl.fi