Sana sinulle

Sana sinulle, ole hyvä. Hetken hiljentyminen vuoden jokaiselle pyhäpäivälle.

Sana sinulle

2. sunnuntai loppiaisesta

Joh. 2:1–11

Ensimmäistä kertaa

Miltähän Jeesuksesta tuntui tehdä elämänsä ensimmäinen julkinen ihmeteko? Tunsiko hän sydämen hakkaavan rinnassa, tärisivätkö kädet tai ääni? Ainakaan hän ei tuntenut itseään valmiiksi, vaan sanoi: ”Minun aikani ei ole vielä tullut.” Joku toinen silti päätti hänen puolestaan, että nyt on toimittava. Jeesuksen äiti Maria määräsi palvelijat tekemään niin kuin Jeesus sanoo ja niin syntyi Kaanaan häiden viini-ihme.

Tiesikö Jeesus pystyvänsä ihmeeseen? Sanoiko hän sanansa tyynesti ja istui rennosti alas, vai oliko hän kuin tulisilla hiilillä odottaessaan, millaisen vastaanoton vielä hetki sitten vettä ollut viini saisi? Kuinka kiihkeästi hän rukoili, että ihme tapahtuisi, eikä hän mokaisi tätä hommaa jotenkin?

Kaanaassa Jeesus näytti ensi kertaa jumalallisen voimansa – ja siis näki sen itsekin ensi kertaa. Siihen asti saattoi epäillä. Millainen onkaan se tunne, kun saa huomata: ”Tähän en yksin olisi pystynyt. Jumalan täytyy olla kanssani!” Evankeliumeissa Jeesus on yleensä varma ja päättäväinen, mutta toivoisin, että hän myös tietää sen tunteen, kun uusi ja tuntematon jännittää aivan järkyttävän paljon. Sen hetken, jossa parhaasta valmistautumisestakin huolimatta täytyy sanoa Jumalalle: ”En tiedä mitä tästä tulee. Hoida Sinä se maaliin.”

Iida Glumoff
Kirjoittaja on lasten, nuorten ja kaikkien muidenkin pappi Oulunsalosta

Oranssinväriset tulppaanit.

Sana sinulle on Kirkon viestinnän ylläpitämä palvelu, joka tarjoaa hartauskirjoituksen jokaiselle vuoden pyhäpäivälle. Hartauskirjoituksiin voi törmätä internetin lisäksi myös sanoma- ja paikallislehdissä sekä eri puolilla maailmaa ilmestyvissä ulkosuomalaisten lehdissä, sillä kirjoitukset ovat vapaasti lehdistön käytettävissä.

Lisätietoja: Kirkon viestintä, Kimmo Saares, sähköposti: kimmo.saares(AT)evl.fi