Hyppää sisältöön

Sana sinulle

Sana sinulle, ole hyvä. Hetken hiljentyminen vuoden jokaiselle pyhäpäivälle.

Sana sinulle

Loppiainen

Matt. 2:1-12

Mitä kaikkea sinulle pitäisi tapahtua lähteäksesi nykyiseltä viihtyisältä asuin- ja työpaikaltasi hankalalle ulkomaanmatkalle tervehtimään vastasyntynyttä mahtihenkilöä,  ilman virallista kutsua, ilman lupausta ylläpidosta? Matkalle olisi lähdettävä siis omakustanteisesti.

Luottaisitko astrologian tuntemukseesi, esimerkiksi siihen että havaitsemasi kahden tähden konjunktio yhdistää kummankin tähden symbolimerkityksen, mikä ilman muuta tarkoittaa tietyn kansan uuden hallitsijan syntymää?

Olisitko valmis pakkaamaan monen viikon tavarat suhteelliseen alkeelliseen, vaikkakin koeteltuun katottomaan maastokulkuneuvoon?

Olisitko valmis varaamaan oletetulle juuri syntyneelle mahtihenkilölle huomattavan kalliita, arvoltaan jopa vuoden ansiot ylittäviä lahjoja?

Olisitko valmis ylittämään vuoristoisen ja kuivan erämaataipaleen, jossa esimerkiksi veden saanti saattaa muodostua erittäinkin hankalaksi? Mahdollisuutta lentämiseen ei olisi, vaan matka taittuisi kävelyvauhtia. Säitä näin pitkälle aikavälille on vaikea ennustaa. Olisi varauduttava paahtavaan helteeseen, yöpakkasiin, hiekkamyrskyihin tai sitten leppeään matkasäähän.

Raamatun tarina itämaan tietäjistä vaikuttaa vahvasti silkalta legendalta. Jätämme kuitenkin keskustelun tarinan historiallisuuden ja metaforamerkityksen suhteesta sikseen ja kysymme itseltämme, mitä me olisimme valmiita tekemään tavataksemme olemassaolomme kannalta äärimmäisen keskeisen henkilön, kun sellainen mahdollisuus tarjoutuu.

Pekka Yrjänä Hiltunen
Kirjoittaja on eläkkeellä uskontodialogin asiantuntijan virasta Kirkkohallituksesta ja hiljaisuuden ystävä, koska melua kuuluu sisältä ja ulkoa aivan liikaa

Punaoransseja tulppaaneja auringonvalossa.

Sana sinulle on Kirkon viestinnän ylläpitämä palvelu, joka tarjoaa hartauskirjoituksen jokaiselle vuoden pyhäpäivälle. Hartauskirjoituksiin voi törmätä internetin lisäksi myös sanoma- ja paikallislehdissä sekä eri puolilla maailmaa ilmestyvissä ulkosuomalaisten lehdissä, sillä kirjoitukset ovat vapaasti lehdistön käytettävissä.

Lisätietoja: Kirkon viestintä, Kimmo Saares, sähköposti: kimmo.saares(AT)evl.fi