Sana sinulle

Sana sinulle, ole hyvä. Hetken hiljentyminen vuoden jokaiselle pyhäpäivälle. 

Sana sinulle

7. sunnuntai helluntaista

Luuk. 6:27-31

Jeesuksen antama rakkauden laki saa tunnontarkan ihmisen solmuun. Sillä tunnontarkka yrittää. Hän haluaa olla hyvä. On mahdollista rukoilla parjaajien puolesta ja posken kääntö sujuu yhdellä pään käännöllä. Siunauksen sanat tunnontarkka sanoo yhtä lailla kiroajalle kuin vastauksena siunaukseen.

Tunnontarkan ihmisen saa solmuun se, kuinka laajalle Jeesuksen antama rakkauden laki ulottuu. Ei posken kääntämisessä nimittäin puhuta vain konkreettisesta kasvojen puolen vaihdoksesta. Siinä puhutaan järkkymättömän lujasta luottamuksesta hyvän voittoon. Rakkauden laki sanoo hylätyksi tulleelle, että sydämen suojeleminen ei ole ratkaisu, vaan uskallus rakastaa uudelleen. Tylyyteen törmännyttä se kehottaa unohtamaan katkeroitumisen. Moneen kertaan pettynyttä se pyytää uskomaan vielä uudestaan. Rakkauden laki vierastaa mustavalkoisia luokitteluja ja käskee kääntämään toisenkin pehmeän posken elämää kohti.

Tunnontarkka ihminen lannistuu. Ei tuollaiseen pysty kukaan, paitsi ehkä hän, joka on sekä ihminen ja Jumala. Mitä sellaisella lailla tekee, jota ei voi edes noudattaa?

Hiki otsalla hyvään pyrkivä ei ponnistellessaan huomaa, että lain lisäksi Jeesus puhuu rakkaudesta, jolla Jumala rakastaa. Jumala ei suojaa sydäntään, vaikka tulee hylätyksi. Hän ei katkeroidu. Hän uskoo ja toivoo aina uudelleen. Jumala kääntää toisen pehmeän poskensa tunnontarkkaa kohti ja sanoo: sinä riität.

Kaisa Kariranta
Kirjoittaja on ihmeiden keskellä elävä pappi

Kesäkukkia auringonvalossa

Sana sinulle on Kirkon viestinnän ylläpitämä palvelu, joka tarjoaa hartauskirjoituksen jokaiselle vuoden pyhäpäivälle. Hartauskirjoituksiin voi törmätä internetin lisäksi myös sanoma- ja paikallislehdissä sekä eri puolilla maailmaa ilmestyvissä ulkosuomalaisten lehdissä, sillä kirjoitukset ovat vapaasti lehdistön käytettävissä.

Lisätietoja: Kirkon viestintä, Kimmo Saares, sähköposti: kimmo.saares(AT)evl.fi