Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkkopäivät Turussa 19. - 21.5.2017: Rauhaa, rakkautta, iloa ja – Armoa

Julkaistu 17.11.2016

Turussa toukokuuta värittävät hulppeat koko kansan ekumeeniset Kirkkopäivät 19. – 21.5.2017. Tapahtumaan on valmisteilla noin 80 erillistä ohjelmaa, joissa riittää valinnanvaraa niin suurelle yleisölle kuin eri puolilta Suomea saapuville kirkon ammattilaisille, luottamushenkilöille ja vapaaehtoistyöntekijöille.

Turun Kirkkopäivien rooli yhtenä reformaation merkkivuoden päätapahtumista sekä osana Suomi 100 -juhlavuotta näkyy päivien ohjelmatarjonnassa ja esiintyjissä. Heti aloitusperjantaina 19.5. Kirkkopäivien kiintopisteeseen Logomoon kokoontuvassa Euroopan uskontojohtajien seminaarissa luodataan uskontojen välistä vuorovaikutusta ja rauhaa. Suomalaisia näkökulmia keskusteluun tuo muun muassa pääministeri Juha Sipilä. Seminaarin jälkeen Logomosta kaduille jalkautuva ekumeeninen Rauhankävely suuntaa synagogan ja moskeijan kautta Tuomiokirkkotorille, Kirkkopäivien yleisötapahtumien keskittymään.

Maamme eturivin vaikuttaja ja kiinnostavia vieraita tavataan monissa, piispojen isännöimissä haastatteluissa pitkin viikonloppua. Esimerkiksi Espoon piispa Tapio Luoman haastatteluun saapuu ministeri Raimo Sailas, jonka säästöreseptit tunnetaan osana 100-vuotisen hyvinvointiyhteiskuntamme taivalta.

Ajankohtaisen yhteiskunnallisen keskustelun ohella ohjelmassa on monipuolinen kattaus kulttuuria. Logomon perjantai-illan konsertissa lavalle nousevat Jukka Leppilampi & Marzi Nyman trio vieraanaan mm. Juha Tapio. Lauantain musiikkielämyksiä ovat muun muassa Edu Kettusen, Jipun ja Tommi Kaleniuksen tähdittämä yhteislaulutapahtuma Tuomiokirkkotorilla, Exitin ja Pekka Simojoen ulkoilmakonsertti sekä nuorten elektronisen musiikin festivaali Logomossa.

Myös diakonia ja lähetystyö ovat vahvasti esillä ohjelmatarjonnassa. Valtakunnalliset Lähetysjuhlat järjestetään ensimmäistä kertaa Kirkkopäivien yhteydessä ja lisäksi rakenteilla on muun muassa diakonia-ammattilaisten ja vapaaehtoisten oma ohjelmapolku, kirkkotori, kirjailijaklubi sekä hiljaisuutta, kynttilämessuja ja Jokirantaan nousevat mahdollisuuksien markkinat.

Kirkkopäivät järjestetään kahden vuoden välein eri puolilla Suomea. Edelliset Kirkkopäivät keväällä 2015 Kouvolassa keräsivät noin 25 000 tilaisuuskävijää. Turussa eri tapahtumiin tavoitellaan jopa 40 000 tilaisuuskävijää. Kirkkopäivien kehittämispäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalveluista pitää tavoitetta realistisena:

”Lähes satavuotias Kirkkopäivä-traditio on palautteen mukaan onnistunut pyrkimyksessään olla avoin ja avara ikkuna 2000-luvun kirkkoon. Kirkkopäivien tehtävänä on tarjota uudenlaisia elämyksiä ja näkökulmia kirkosta niin kirkon piirissä toimiville kuin muillekin ihmisille. Turun päiviä värittää reformaation merkkivuosi. Luvassa on Lutherin oppien mukaisesti rauhaa, rakkautta, iloa ja ennen kaikkea armoa.”

Turun Kirkkopäivien pääjärjestäjät ovat Kirkkopalvelut ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Lisätiedot:
Kirkkopalvelut / Kirkkopäivät
Jari Kupiainen, kehittämispäällikkö
p. 040 355 1614
jari.kupiainen@kirkkopalvelut.fi

kirkkopaivat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkkopäivien ohjelma julkaistaan ja lipunmyynti alkaa tammikuun alussa 2017. Majoitukset ovat varattavissa jo nyt.

Kirkkopäivien kuvapankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä