Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Arvi Lind on kirkon ensimmäinen liikuntakummi

Julkaistu 13.01.2016

Vuosi 2016 on liikkuvan seurakunnan juhlavuosi. Tänä vuonna tulee 30 vuotta siitä, kun kirkko, valtio ja valtakunnalliset liikuntajärjestöt aloittivat aktiivisen yhteistyön. Juhlavuoden kunniaksi 12 tunnettua suomalaista on lupautunut liikuntakummiksi kannustamaan liikunnan lisäämistä seurakuntatyöhön.

Joka kuukausi julkistetaan liikuntakummi, joka kertoo oman tarinansa ja rohkaisee suomalaisia astetta liikkuvampaan elämäntapaan. Tammikuun liikuntakummiksi on lupautunut Suomen luotettavin mies, entinen uutistenlukija Arvi Lind.

”Meille ikäihmisille liikunta on oiva keino pitää huolta itsestämme, Luojan luomasta kehosta. Liikuntakummina haluan korostaa, että armollista liikkumista on se, että liikumme omien voimiemme ja mahdollisuuksiemme mukaan”, Arvi Lind sanoo.

Vapaaehtoisen kummin tehtävänä on toimia liikkuvamman seurakunnan sanansaattajana. Tärkeintä on kannustaa ja innostaa sekä seurakuntien työntekijöitä että seurakuntalaisia liikunnan ja urheilun iloon.

Arvi Lind sanoo liikunnan harrastamisen olevan itselleen elinikäinen sosiaalisen kanssakäymisen muoto.

”Muistakaa liikkua, se on kaikenikäisille hyvä keino myös ehkäistä ja hoitaa sairauksia”, Arvi Lind kannustaa.

Arvi Lindin videotervehdysLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Liikkuva seurakunta -hanke toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella veikkausvoittorahoista 2014–2016. Suomen NMKY:n urheiluliiton ja kirkkohallituksen yhteistyökumppaneita ovat Valo, Suomen Icehearts ja Suomen Latu sekä Invalidiliitto osana Kirkon saavutettavuusohjelmaa.

Lisätiedot:
Janna Granholm, Liikkuva seurakunta -hankkeen projektipäällikkö, p. 0400 384 832, janna.granholm@ymca.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Mikko Mäkelä, Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyö, p. 050 4391 968, mikko.makela@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Arvi Lindin kuva: Kirkon kuvapankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Liikkuva seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Liikkuva seurakunta FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä