Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispainkokous kokoontuu 23.5. – asialistalla mm. jäsenmaksut ja erityisavustukset kirkkojen kansainvälisille yhteistyöjärjestöille

Julkaistu 17.05.2023

Piispainkokous kokoontuu istuntoonsa Helsingissä 23.5.2023. Piispainkokouksen asialistalla on Pohjois-Amerikan anglikaanis-luterilaisten sopimusten rinnasteisuuden tunnustaminen Porvoon julistuksen kanssa. Asiasta käydään lähetekeskustelu.

Piispainkokouksen käsittelyssä on piispainkokouksen hyväksymät täytäntöönpanomääräykset, jotka on julkaistu kirkon säädöskokoelmassa. Kirkkolainsäädännön uudistamisen vuoksi piispainkokous päivittää määräykset uusien lakien ja kirkkojärjestyksen mukaisiksi. Kirkon laintarkastustoimikunta on antanut lausunnot ehdotuksista.   

Muutokset ovat pääosin lainsäädäntöteknisiä. Säädökseen, joka koskee pappisvirkaan vaadittavaa teologista tutkintoa, tulee täydennys. Täydennyksessä kuvataan tarkemmin, miten henkilön on syytä täydentää opintojaan, jos hänellä on suoritetusta tutkinnosta huolimatta puutteelliset tiedot suomalaisesta uskonnollisesta elämästä, luterilaisesta tunnustuksesta sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluselämästä ja kirkollisista toimituksista. Asiasta on kerrottu huhtikuun piispainkokoustiedotteessa.

Piispainkokouksen käsittelyssä ovat jäsenmaksut ja erityisavustukset kirkkojen kansainvälisille yhteistyöjärjestöille. Piispainkokous nimeää myös jäsenen Merimieskirkon hallitukseen hallituskaudelle 2023–2026 sekä keskustelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tavoitteista Euroopan kirkkojen konferenssin yleiskokouksessa.

Piispainkokouksen esityslista löytyy Domus-palvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne asiakirjat tulevat viikkoa ennen kokousta.  

Lisätietoja
Piispainkokous
Kari Kopperi, piispainkokouksen pääsihteeri, kari.kopperi@evl.fi, p. 050 594 1317
Anna-Kaisa Inkala, piispainkokouksen teologinen sihteeri, anna-kaisa.inkala@evl.fi, p. 050 380 3270