Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kummipäivää vietetään sunnuntaina 4.6.2023

Julkaistu 15.05.2023

Valtakunnallista Kummipäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 4.6. Lasten ja nuorten keskus sekä Suomen evankelis-luterilainen kirkko kannustavat kaikkia kummeja osallistumaan Kummipäivään kummilastensa kanssa. Päivän ideana on tarjota yhteistä tekemistä kummeille ja kummilapsille sekä muistuttaa kummiuden tärkeästä merkityksestä. Kummin tehtävää voi toteuttaa monella tavalla.

“Vaikka Kummipäivää vietetäänkin 4.6., vuoden jokainen päivä voi myös olla Kummipäivä. Jos ei ole mahdollista tavata kummilastaan tai kummia välimatkan takia, voi kaukana asuvaa kummilastaan tai kummia muistaa vaikka videopuhelulla, viestillä tai kirjeellä”, suunnittelija Satu Rathgeber Lasten ja nuorten keskuksesta kertoo.

Kummipäivän valtakunnalliset yhteistyökumppanit ovat tänä vuonna Luontoliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Partio sekä SuperPark, jotka kannustavat kummeja ja kummilapsia yhdessäoloon ja mukavaan yhteiseen tekemiseen.

Luontoliitto haluaa kannustaa kummeja ja lapsia viettämään yhteistä aikaa ja tutkimaan luonnon ihmeitä. Luontoon ei aina tarvitse lähteä kauas, sillä jo ihan kaupunkien puistoista löytyy paljon ihmeteltävää. SuperParkeista löytyy tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Lasten ja nuorten liikunta sekä perheiden yhteinen aika ovat tärkeitä arvoja, joita vaalitaan kaikessa toiminnassa. Useat seurakunnat eri puolella Suomea järjestävät Kummipäivän tapahtumia.

Shawn Huff ja Karoliina Pentikäinen ovat mukana Kummipäivässä

Koripalloasiantuntija, juniorivalmentaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Shawn Huff lähti mukaan vuoden 2023 Kummipäivän viettoon.

"Kummipäivä-hanke kuulosti mieluisalta. Olen ollut etuoikeutetussa asemassa, sillä olen päässyt edustamaan Suomen koripallon miesten maajoukkuetta eli Susijengiä ja myös toimimaan joukkueen kapteenina. Koen velvollisuutenani antaa takaisin nuorille ja toimia roolimallina."

Perhebloggaaja Karoliina Pentikäinen on myös mukana Kummipäivässä. Pentikäinen on tunnettu suositusta Kolmistaan-perheblogistaan. Lisäksi hän tekee työkseen vaikuttajamarkkinointia ja toimii markkinointipäällikkönä.

Paikalliset tapahtumat kutsuvat mukaan Kummipäivän viettoon

Seurakunnat tarjoavat Kummipäivänä ja pitkin touko–kesäkuuta yhteistä tekemistä kummeille ja kummilapsille yhteistyössä paikallisten kumppaniensa kanssa. Vantaalla kummit voivat lähteä 4.6. yhdessä kummilapsen kanssa esimerkiksi elokuviin, kierrokselle Fazerille tai lentokentälle, kotieläinpihalle tai seikkailemaan SuperParkiin.

Espoossa kummilapset ja kummit pääsevät Kummipäivänä Luontokeskus Haltian näyttelyyn ja Seikkailupuisto Huipun verkkoseikkailuun. Lisäksi Tapiolan seurakunta järjestää ilmaisen leffanäytöksen Kino Tapiolassa. Olarin kirkolla järjestettävässä Kummin kaa -tapahtumassa on luvassa perhemessu, aasilla ratsastusta, lampaita, lettujen paistoa, kasvomaalausta ja kuvauspiste.

Lahdessa Kummipäivää voi viettää esimerkiksi Hiihtomuseossa ja Radio- ja tv-museo Mastolassa tai vauhdikkaasti maauimalassa, seikkailupuistossa tai kiipeilykeskuksessa.

Helsingissä Kummipäivää vietetään puolestaan Lauttasaaren kirkolla mm. Kummimuskarin, nuotiolla grillailun ja pakohuonepelin merkeissä. Paikallisista Kummipäivän tapahtumista on saatavilla tietoa seurakuntien verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Seuraa Kummipäivää myös Instagramissa @kumminkaa

Lisätiedot:

Satu Rathgeber, Lasten ja nuorten keskus, p. 044 491 6933, satu.rathgeber@lastenjanuortenkeskus.fi
Janne Kippola, Kirkkohallitus, p. 040 480 6561, janne.kippola@evl.fi
Kummipäivä.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
#kummipäivä #kumminkaa #kummius #fadderdagen