Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Vuoden Liikunta-agentti on Sääksmäen seurakunnan lastenohjaaja Simo Suontausta

Julkaistu 10.05.2023

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunta on valinnut vuoden 2022 Liikunta-agentiksi Sääksmäen seurakunnan vastaavan lastenohjaajan Simo Suontaustan.

Liikunta-agentti on osa Liikkuva seurakunta -toimintamallia, jonka avulla liikettä voidaan seurakunnissa lisätä sekä tehdä näkyväksi. Liikunta-agentti on seurakunnan liikuntayhteyshenkilö, jonka tehtävänkuva muodostuu paikallisten tarpeiden kautta oman seurakunnan näköiseksi. Liikkuva seurakunta perustuu kristillisen ihmiskäsityksen kokonaisvaltaisuuteen.

Palkintoperustelujen mukaan Simo Suontausta on vienyt eteenpäin liikkumisen ilosanomaa eri-ikäisten seurakuntalaisten keskuudessa. Hän on kehittänyt arkiliikunnan muotoja työyhteisössään sekä seurakuntalaisille yhteistä liikuntaa.

”Tätä työtä tehdään yhdessä. Siksi haluankin jakaa suuret kiitokset koko Sääksmäen seurakunnan työntekijöille sekä erityisesti varhaiskasvatuksen väelle, joka on puskenut vahvasti Liikkuvan seurakunnan mallia lasten ja perheiden toimintaan”, Suontausta sanoo.

”On ollut hienoa huomata, että myös seurakuntalaiset, valtuutetut ja yhteistyökumppanit ovat suhtautuneet niin positiivisesti Liikkuvan seurakunnan ideaan lisätä ja tehdä näkyväksi liikuntaa seurakunnassa”, hän jatkaa.

Vuoden Liikunta-agentti -kunniakirja luovutettiin Sääksmäellä 10.5.2023 Unelmien liikuntapäivänä.

Unelmien liikuntapäivä on valtakunnallinen kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up-päivä, joka järjestetään jo viidettä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Myös seurakunnat osallistuvat päivän toteutukseen ympäri Suomen. 

Liikkuva seurakunta - Sääksmäen seurakunta (saaksmaenseurakunta.fi)

Lisätietoja: Ville Kämäräinen, asiantuntija, Kirkkohallitus p. 040 3547 072 ville.kamarainen@evl.fi

Simo Suontausta, vastaava lastenohjaaja, liikunta-agentti, Sääksmäen seurakunta,  p. 040 511 3104 simo.suontausta@evl.fi