Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kutsu: Emerituspiispa Munib Younanin juhlakirja julkaistaan Helsingissä 9.6.2023

Julkaistu 10.05.2023

Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon emerituspiispa Munib Younanin juhlakirja julkaistaan perjantaina 9.6. kello 9.30 Helsingissä. Julkaisutilaisuutta vietetään kokoussali Mikaelissa, Kirkon talolla, Eteläranta 8. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu alkaen kello 9.00. Tilaisuus striimataan Kirkon YouTube-kanavalle. 

Jerusalemissa asuva piispa Younan on tehnyt merkittävän kansainvälisen uran teologina. Hän toimi Luterilaisen Maailmanliiton presidenttinä vuosina 2010–2017. Palestiinalaispakolaisena hän on erityisesti omistautunut edistämään rauhanprosessia ja uskontojen välistä dialogia Lähi-idässä. Hänet on palkittu useilla kansainvälisillä rauhanpalkinnoilla. 

Piispa Munibilla on vahvat siteet Suomeen. Hän sai koulutuksen diakoniksi Luther-opistossa Järvenpäässä 1969–1972 ja suoritti teologian maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa 1972–1976. Hänen kirkollaan on kumppanuussopimus yhdessä Kuopion hiippakunnan ja Suomen Lähetysseuran kanssa. Piispa Munib promovoidaan kunniatohtoriksi 9.6.2023 Helsingin yliopistossa.

Juhlakirjan nimi on Blessed are the Peacemakers: Theology, Compassion and Action for a Global Mission. Essays in Honour of Munib Younan. Sen kirjoittajat ovat eri alojen kansainvälisiä asiantuntijoita, jotka käsittelevät teksteissään muun muassa rauhan, toivon, oikeudenmukaisuuden ja uskontojen välisen dialogin teemoja. Kirjan ovat toimittaneet TT Maria Leppäkari ja TT Munther Ishaq Jerusalemista. Kirjan kustantaa Luther-Agricola-seura, ja se tulee saataville Tiedekirjan kautta. 

Median edustajat sekä yleisö ovat tervetulleita julkaisutilaisuuteen. Kahvitarjoilua varten pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisesta julkaisutilaisuuteen oheisen linkinLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Kuopion piispan erityisavustaja Simo Parni 044 705 0603 tai simo.parni@evl.fi.
Luther-Agricola-seuran sihteeri Anna-Kaisa Rajala, anna-kaisa.e.rajala@helsinki.fi 
KUVA: Piispa Munib Younan. Kuva: Studio Garo Photo