Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Poikkeuksellinen seurakuntaliitos tulossa Hollolaan

Julkaistu 24.08.2016

Kirkkohallitus päätti täysistunnossaan 24.8.2016, että Kuhmoisten, Kärkölän ja Padasjoen seurakunnat liitetään Hollolan seurakuntaan 1.1.2017 lukien. 

Seurakuntaliitoksesta tekee poikkeuksellisen se, että laajentuvan Hollolan seurakunnan alue ei muodosta yhtenäistä maantieteellistä kokonaisuutta, vaan se jakautuu kahteen erilliseen osaan. Kirkon lainsäädännössä ei ole säännöstä, joka edellyttäisi, että seurakunnan alueen on muodostuttava yhdestä alueesta. Seurakuntaliitoksen taustalla ei ole kuntaliitosta.

Alustavissa selvityksissä mukana olleen ja maantieteellisesti Hollolan ja Padasjoen väliin jäävän Asikkalan seurakunnan kirkkovaltuusto teki päätöksen jatkaa itsenäisenä seurakuntana.

Padasjoen, Kuhmoisten ja Kärkölän seurakuntien kirkkoherranvirat lakkautetaan ja Hollolan seurakuntaan perustetaan yksi kappalaisen virka, johon Kärkölän seurakunnan virassa oleva kirkkoherra siirtyy.

Lisätiedot: lakimies Outi Perkiömäki, puh. 040 142 5152

Luvian seurakunta siirretään Eurajoen seurakuntaan

Luvian seurakunta lakkautetaan ja liitetään Eurajoen seurakuntaan 1.1.2017 alkaen. Myös kyseiset kunnat yhdistyvät. Seurakuntajako noudattaa kuntajakoa siten, että kukin kunta on kokonaisuudessaan saman seurakunnan tai saman seurakuntayhtymän alueella.

Seurakunnan nimenä jatkaa Eurajoen seurakunta. Nykyisen Luvian seurakunnan alueesta muodostetaan Luvian kappeliseurakunta.

Laajentuvan Eurajoen seurakunnan kirkkoherra jatkaa virassaan, ja Luvian seurakunnan kirkkoherra siirretään Eurajoen seurakuntaan kappalaisen virkaan.

Lisätiedot: lakimies Outi Perkiömäki, puh. 040 142 5152

Kirkkohallitus jakoi 473 000 euroa harkinnanvaraisia avustuksia 

Kirkkohallitus myönsi 12 seurakunnalle harkinnanvaraisia avustuksia kapitulien lausuntojen perusteella. Avustuksen saaneet seurakunnat ovat Oulun, Mikkelin, Porvoon, Kuopion ja Lapuan hiippakunnissa. Avustusten määrä oli yhteensä 473 000 euroa.

Tiedot avustuksen saaneista seurakunnista sekä avustusten määristäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätiedot: kirkkoneuvos Leena Rantanen puh. 050 567 5372

Kirkon tutkimuskeskukselle nimettiin neuvottelukunta vuosille 2016─2020

Kirkon tutkimuskeskuksen neuvottelukunnan tehtävinä on seurata ja edistää toimialansa kehitystä, edistää yhteistyötä toimialansa muiden toimijoiden kanssa, tehdä tarvittaessa esityksiä ja antaa lausuntoja kirkkohallitukselle sekä laatia tarvittaessa ohjeita ja suosituksia kirkkohallituksen toiminnassa sovellettaviksi. Neuvottelukunnan tehtävänä on myös käsitellä tutkimuskeskuksen apurahat.

Neuvottelukuntaan varsinaisiksi jäseniksi valittiin Kuopion piispa Jari Jolkkonen, professori Heikki Hiilamo, professori Auli Vähäkangas, dosentti Ilkka Huhta, kappalainen Anja Nurminen, TT Jutta Jokiranta ja professori Peter Nynäs. Heille valittiin henkilökohtaiset varajäsenet esityksen mukaisesti.

Lisätiedot: Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Kimmo Ketola, puh. 050 570 1166
domus.evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskuntaan kirkkohallituksen edustajaksi valittiin Risto Rasimus ajalle 24.8.2016–31.12.2017