Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Ministeri Petri Honkonen ja piispa Seppo Häkkinen vierailevat Rautjärvellä

Julkaistu 10.01.2023

Kirkollisasioista vastaava ministeri Petri Honkonen vierailee Rautjärven kirkon palopaikalla yhdessä Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkisen kanssa keskiviikkona 11. tammikuuta 2023. He tapaavat myös Ruokolahden seurakunnan ja Rautjärven kunnan edustajia.

Vierailu alkaa hartaudella kirkon raunioilla kello 10. Myös media on tervetullut mukaan ja voi haastatella ministeriä ja piispaa hartauden jälkeen.

Vierailun aikana ministeri keskustelee muun muassa kulttuurihistoriallisten kirkkojen ja rakennusten turvaamisesta sekä kulttuuriperintökohteiden luettelointityöstä.

Rautjärven kirkon tuhopoltto jouluaamuna on järkyttänyt laajalti suomalaisia. Rautjärven kirkon tulipalo merkitsi myös ainutlaatuisen kulttuurihistoriallisen rakennuksen häviämistä. Sen mukana menetettiin arvokasta historiallista esineistöä. Tässäkin mielessä menetys on korvaamaton.

Kirkot ovat seurakuntien ja koko paikkakunnan arvorakennuksia. Niiden hoitaminen ja kunnossa pitäminen on seurakunnille tärkeä tehtävä. Seurakunnat ovatkin kiinnittäneet erityistä huomiota sakraalirakennusten paloturvallisuuden parantamiseen.

Lisätietoja:
Piispan erityisavustaja Kalervo Pöykkö puh. 050 543 0739, kalervo.poykko@evl.fi      
Vierailusta voi pyytää kuvia piispan erityisavustajalta.