Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Ruokolahden seurakunta kutsuu rukoushetkeen Rautjärvelle

Julkaistu 25.12.2022

Rautjärven kirkon palo tänään joulupäivän aamuna on järkyttänyt laajasti Etelä-Karjalassa. Nykyisen Ruokolahden seurakunnan alueella oleva kirkko oli rakennettu 1881. Suuri, puurakenteinen kirkko tuhoutui tulipalossa täysin. Henkilövahingoilta vältyttiin.  

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen pitää rukoushetken tuhoutuneen kirkon pysäköintipaikalla (Miettiläntie 1757, Rautjärvi) tapaninpäivänä 26.12.2022 klo 15 yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja kunnan edustajan kanssa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Eksoten kanssa.   

Mahdollisuus keskustelulle 

Rukoushetken jälkeen on mahdollisuus keskustella Eksoten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Eksoten työntekijät päivystävät Pitäjäntuvalla kirkon vieressä. Eksoten kriisipäivystykseen ja keskusteluapuun voi olla yhteydessä jo ennen hartautta.  

Piispa Seppo Häkkinen toteaa uutisen äärellä: ”Juuri kun kristityt kaikkialla maailmassa juhlivat Kristuksen syntymää, rautjärveläisille rakas kotikirkko tuhoutuu. Rakennus voi hävitä nopeasti, mutta sanoma jouluna ihmiseksi syntyneestä Jumalasta säilyy. Vapahtaja voi auttaa myös tässä hetkessä huolten ja pelkojen keskellä.”  

Poliisi tutkii tapausta 

Poliisin tiedotteen mukaan tulipalon syistä tullaan käynnistämään esitutkinta.  
Poliisi tiedottaa tutkinnan etenemisestä alkuviikon aikana. Ruokolahden seurakunnan työntekijät tekevät yhteistyötä poliisin kanssa kaikin tavoin.  

“Aamun tapahtumat ovat järkyttäneet meitä kaikkia. Palon mahdolliset syyt aiheuttavat suurta huolta ja pelkoakin seurakuntamme alueen ihmisissä. On hyvä kuitenkin välttää liiallista spekulointia. Poliisi tutkii asiaa ja me muut autamme heitä tarpeen mukaan”, sanoo kirkkoherra Leena Haakana.   

Rautjärven kirkon kuva: Pirre Paananen.

Lisätiedot: 
Kirkkoherra Leena Haakana, p. 044 788 1124, leena.haakana@evl.fi  

Etelä-Karjalan sosiaali- ja kriisipäivystys p. 040 651 1828 

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden palvelunumero (24/7)  p. 05 352 4610