Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinto ohjaaja Teppo Airaksiselle

Julkaistu 19.11.2022

Elokuvaohjaaja Teppo Airaksiselle myönnettiin tänään 19.11.2022 Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinto lyhytelokuvasta Lakana. Elokuva oli mukana Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalinLinkki avautuu uudessa välilehdessä kotimaisessa kilpailussa.

Lakana kertoo yhdestä päivästä 11-vuotiaan Marjan elämässä talvisodan aikana. Äitinsä ja pikkuveljensä kanssa saaressa asuva Marja lähetetään kaupunkiin hakemaan pikkuveljelle maitoa. Hiihtomatka on pitkä ja vaarallinen. Lyhytelokuva on julkaistu 5.2.2022 ja on katsottavissa Yle Areenasta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso minuun… -palkinnon tuomarina toimi säätiön hallituksen jäsen Urpu Sarlin. Sarlinin mukaan elokuva tarjoaa ajankohtaisen ja puhuttelevan näkökulman lapsen kokemukseen sodasta.

”Elokuvassa näkökulma on täysin lapsen. Ulkoisten tapahtumien eleettömyys nostaa lapsen sisäisen maailman esiin vaikuttavalla tavalla. Kuvakulmat korostavat lapsen näkökulmaa. Elina Patrakka näyttelee pääroolin hienovaraisesti ja pakottomasti. Lapsen kokemusmaailma on kaiken keskiössä.”

Perusteluissa nostetaan esiin myös sen merkitys, että lapsi tulee nähdyksi. Elokuvan tarina näyttää, että lapsuuden huolettomuus on mahdollista sodankin keskellä, kun lasta tuetaan ja ymmärretään.

Katso minuun… -palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa. Se jaetaan vuosittain Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä yhdelle kotimaisen elokuvan ohjaajalle. Palkinnolla halutaan tukea kotimaista lasten- ja nuortenelokuvaa sekä kannustaa elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Kuva: Oulun kansainvälisen lasten- ja nuorten elokuvafestivaalien pressimateriaalit.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätiedot:

Mervi Ritokoski, 050 4727 407, kirkonmediasaatio@evl.fi
Kirkon mediasäätiön asiamies

Urpu Sarlin, 050 358 1060, urpu.sarlin@evl.fi
Katso minuun… -palkinnon tuomari 2022

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Sen tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.