Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkolliskokous kokoontuu 7.–11.11. – täysistuntojen striimitallenteet tekstitetään

Julkaistu 01.11.2022

Kirkolliskokous kokoontuu Turun kristillisellä opistolla 7.–11.11.2022. Media on tervetullut seuraamaan kirkolliskokousta. Maskin käyttö on omassa harkinnassa. Vieraita pyydetään huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kirkolliskokouksen työsuunnitelma ja taulukko käsiteltävistä asioista löytyvät kirkolliskokouksen verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Myös päiväjärjestykset, eli luettelot täysistunnoissa käsiteltävistä asioista ja niihin liittyvistä asiakirjoista julkaistaan samoilla sivulla, kun ne ovat valmistuneet.  

Täysistunnot striimataan ja ne jäävät verkkoon tallenteina, joihin lisätään ensimmäistä kertaa myös tekstitys. Marraskuun katsojalukujen perusteella arvioidaan samalla striimitallenteiden tarpeellisuutta tulevissa kirkolliskokouksissa.

Kirkolliskokouksen avajaismessu on Maarian kirkossa maanantaina 7.11. klo 13.00–14.00 ja se striimataan. Avausistunto on ma 7.11. klo 15.

Uusien asioiden lähetekeskustelut käydään edustaja-aloitteita lukuun ottamatta 7.11. klo 15.30 alkavassa täysistunnossa ja niitä jatketaan tarvittaessa 8.11. tiistaiaamun istunnossa. Lähetekeskustelu käydään piispainkokouksen esityksestLinkki avautuu uudessa välilehdessää, että kirkolliskokous hyväksyisi Evankelisen lähetysyhdistyksen – ELY ry:n kirkon lähetysjärjestöksi. Lähetekeskustelut käydään myös kirkon keskusrahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja kirkon eläkerahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä talousarvioista vuodeksi 2023 ja toiminta ja taloussuunnitelmista vuosille 2023−2025, kirkon keskusrahaston vuoden 2022 talousarvion kolmannesta muutoksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä sekä Siunauksen signaalit – Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tulevaisuusselonteosta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä  

Keskiviikkoaamun 9.11. täysistunnossa käydään lähetekeskustelut edustaja-aloitteesta 3/2022: Seurakuntien rooli kiusaamisen vastaisessa työssä ja edustaja-aloitteesta 4/2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä: Yleissivistykseen kuuluvat virret. Myös sidonnaisuusilmoitukset käsitellään todennäköisesti tässä istunnossa.

Monien asiakirjojen käsittelyn ajankohta selviää vasta istuntoviikon aikana. Kaikki asiakirjat lisätään Domus-julkaisuunLinkki avautuu uudessa välilehdessä, kun ne ovat valmistuneet.

Kirkolliskokouksen kanslia toimittaa kaksikielisen uutiskirjeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä kirkolliskokouksen työskentelystä. Uutiskirje lähetetään neljä kertaa vuodessa ja se on suunnattu kaikille kirkolliskokousasioista kiinnostuneille lukijoille. Ennen kirkolliskokousviikkoa uutiskirjeessä kerrotaan käsiteltäväksi tulevista asioista ja kirkolliskokousviikon jälkeen informoidaan tehdyistä päätöksistä. Tilaa uutiskirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä suoraan sähköpostiisi.

Seuraa kirkolliskokousta verkossa 

Kirkolliskokousviikkoa voi seurata verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
Kirkolliskokouksen asiakirjat (työsuunnitelma ja vireillä olevat asiat) ja muu informaatio löytyvät verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
KirkolliskokousedustajatLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet 
Kirkolliskokouksen viestintä:  
Tuula Putkinen, viestintäpäällikkö, p. 046 922 0232   
Tuija Helenelund, viestintäasiantuntija, p. 050 529 8503  
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 181