Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Nimitysuutisia – Meri-Anna Paloniemi arkkipiispan erityisavustajaksi

Julkaistu 22.09.2022

Teologian tohtori, pastori Meri-Anna Paloniemi on valittu Suomen ev.lut. kirkon arkkipiispan Tapio Luoman erityisavustajaksi Arkkipiispan kansliaan Turkuun. Meri-Anna Paloniemi siirtyy uuteen tehtäväänsä Vantaan seurakunnista, jossa hän on työskennellyt viestintäpäällikkönä.

Yo-merkonomi Katri Lautjärvi puolestaan on valittu arkkipiispan sihteerin tehtävään Arkkipiispan kansliaan Turkuun. Lautjärvi siirtyy uuteen tehtäväänsä Katariinan seurakunnasta, jossa hän on työskennellyt seurakunta- ja viestintäsihteerinä.

Arkkipiispan kanslia on Kirkkohallituksen erillisyksikkö, jonka tehtävänä on avustaa arkkipiispaa hänen viranhoidossaan. Kansliassa työskentelee kolme päätoimista erityisavustajaa ja arkkipiispan sihteeri.

Molemmat tehtävät täytettiin eläkkeelle siirtymisten vuoksi.

Ville Kämäräinen ulkopuolisuuden ehkäisyn ja kirkon liikuntayhteistyön asiantuntijaksi

Kirkkohallituksen Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön asiantuntijan tehtävään on valittu sosionomi (YAMK) Ville Kämäräinen.  Kämäräinen siirtyy uuteen tehtäväänsä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnasta, jossa hän on työskennellyt kasvatuksen työalajohtajana.

Asiantuntijan tehtävään kuuluu valtakunnallinen vastuu kouluikäisten lasten, nuorten sekä nuorten aikuisten ulkopuolisuuden ehkäisyyn tähtäävän työn koordinoinnista ja kehittämisestä sekä kirkon yhteiskuntasuhteiden hoitamisesta tehtävän vastuualueella.

Asiantuntijan toinen tehtäväkokonaisuus on kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön koordinointi ja kehittäminen yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja järjestöjen kanssa. Tehtävään kuuluu myös osallistumista ympäristökasvatukseen ja muuhun kirkon kasvatustoiminnan edistämiseen. 

Kuvia uusista työntekijöistä

Lisätietoja:

Petri Merenlahti, teologinen erityisavustaja, Arkkipiispan kanslia petri.merenlahti@evl.fi, p. 040 142 5299

Jarmo Kokkonen, johtaja, Jumalanpalvelus ja kasvatus, Kirkkohallitus, jarmo.kokkonen@evl.fi p. 050 594 1316