Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispainkokous Mikkelissä 13.–14.9. – lähetekeskustelussa kirkolliskokouksen “pyyntö jatkaa työskentelyä avioliittokäsityksessä vallitsevan erimielisyyden ratkaisemiseksi”

Julkaistu 09.09.2022

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kokoontuu istuntoonsa Mikkelissä 13.- 14.9.2022. Piispainkokouksen asialistalla on kirkolliskokouksen pyyntö jatkaa avioliittokäsityksen erimielisyyksien ratkaisemiseen liittyvää työskentelyä, jota piispainkokous esitteli kirjeessään kirkolliskokoukselle elokuussa 2020.

Piispat keskustelevat myös kirkollisten toimitusten uusien kollehtarukousten lähettämisestä kirkolliskokouksen päätettäväksi. Kollehtarukoukset ilmaisevat kirkon yhteistä uskoa ja ovat kirkkokäsikirjan varsinaista aineistoa. Listalla on myös mahdollinen esitys kirkolliskokoukselle Evankelisen lähetysyhdistyksen - ELY ry:n jäsenyydestä.

Asialistalla on Yhteinen todistus, Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus 2023 -asiakirjan hyväksyminen. Piispainkokous käsittelee lisäksi muutoksia työjärjestykseensä kuten mahdollisuutta kutsua kokous koolle nopeutetussa aikataulussa.  

Piispat median tavattavissa

Media on tervetullut valokuvaamaan piispainkokouksen avaukseen kello 9 Ristimäkisaliin Mikkelin seurakuntakeskukseen (Savilahdenkatu 20). Piispat vierailevat klo 16.30−18.30 Sodan ja rauhan keskus Muistissa (Ristimäenkatu 4), jonne media on tervetullut ottamaan kuvia sekä haastattelemaan arkkipiispa Tapio Luomaa ja Mikkelin piispa Seppo Häkkistä.  

Lisätiedot:  
Piispainkokous Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Piispainkokouksen pääsihteeri Kari Kopperi, kari.kopperi@evl.fi, p. 050 594 1317 
Piispainkokouksen teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala, anna-kaisa.inkala@evl.fi, p. 050 380 3270